Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δηλητηριάζουν την κοινωνία με το ρατσισμό

Εικόνες ντροπής και φρίκης, που προκαλούσαν οργή και αγανάκτηση, ήταν αυτές που παρακολουθήσαμε το Σαββατοκύριακο στις τηλεοπτικές οθόνες, με τις επιχειρήσεις - σκούπα σε βάρος των οικονομικών μεταναστών, καθόλου τυχαία, αποκλειστικά από την Αλβανία.

Αυτό το πογκρόμ εναντίον των οικονομικών μεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίους, όπως αποδείχτηκε, ταλαιπωρήθηκαν και εξευτελίστηκαν αναίτια, είναι αποτέλεσμα της ρατσιστικής κυβερνητικής πολιτικής, η οποία επισημοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε ακόμα και η επανεξέταση του δειλού και αναποτελεσματικού μέτρου της "πράσινης κάρτας". Η κυβέρνηση Σημίτη επανέρχεται δριμύτερη, εντείνοντας τον αυταρχισμό και τη βία κατά των μεταναστών, ενώ, από την άλλη, επιλέγει τη διαιώνιση του συστήματος της στυγνής εκμετάλλευσής τους, χωρίς να τους αναγνωρίζονται στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή.

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση Σημίτη, όχι μόνον υποθάλπει με αυτήν την πολιτική τα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά, με τη βρώμικη ιδεολογία και πολιτική της σε αυτό το ζήτημα, δηλητηριάζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Φυσικά, η κυβέρνηση Σημίτη αποσκοπεί και στην ψηφοθηρία, να δείξει, δηλαδή, ότι παίρνει μέτρα κατά της εγκληματικότητας, καλλιεργώντας την ισοπεδωτική εικόνα ότι μετανάστες ίσον εγκληματικότητα. Και σε αυτό, βέβαια, τεράστια είναι η ευθύνη της ηγεσίας της ΝΔ, που πιέζει αφόρητα την κυβέρνηση σ' αυτήν την αντιδραστική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ