Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα προεδρολογικά

ΣΙΒΥΛΛΙΚΕΣ ήταν οι δηλώσεις της ΝΔ, για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν και για τον ορισμό της λαϊκής έκφρασης "τα μασάμε"... Οχι πως μας φαίνεται και περίεργο, μια και ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει δείξει και ...μεγάλο ενθουσιασμό στην επίσπευση των εκλογών.

***

Δεν είναι βέβαια και παράλογο, αφού, όταν γνωρίζεις ότι πρέπει να συνεχίσεις την ίδια πολιτική με την προηγούμενη κυβέρνηση που όλοι ξέρουμε ...πόσο αγαπητή είναι στον κόσμο, αν, φυσικά, κερδίσεις τις εκλογές, δε βιάζεσαι κιόλας.

***

ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - "σκούπας" έχει επιδοθεί τελευταίως η αστυνομία, συλλαμβάνοντας σωρηδόν Αλβανοί οικονομικούς μετανάστες και, ακόμα και μπροστά στις κάμερες, κάθε άλλο παρά επιδεικνύει ...κόσμια συμπεριφορά!

***

Αυτό για να ξέρετε, τώρα, είναι ..."σοβαρή εκσυγχρονιστική" πολιτική εναντίον της εγκληματικότητας. Αφού ένα υπαρκτό πρόβλημα αναζητά λύση, και η κυβέρνηση Σημίτη είναι σε προεκλογική περίοδο, τι πιο "λογικό" να καταλήξουν σε τέτοιες σπασμωδικές λύσεις!

***

Διότι, βέβαια, ένας ουσιαστικός έλεγχος στους χώρους δουλιάς, ώστε να παταχτεί η "μαύρη εργασία", μια άλλη λογική και πολιτική για τα Βαλκάνια, που βρίσκονται στον κυκεώνα των γνωστών σε όλους εξελίξεων, δεν έχουν καμιά σχέση με τον προβληματισμό των κυβερνώντων.

***

Από την άλλη, πού να το ξέρουν οι Αλβανοί ότι δεν πρέπει να έρχονται... προεκλογικά στην Ελλάδα (έστω κι αν προεκλογική περίοδος ήταν όταν άνοιξαν τα σύνορα); Γι' αυτό και τους επιστρέφουν πίσω με λεωφορεία, μετεκλογικά, προκειμένου να επιχειρήσουν να ξανάρθουν και πάλι από την αρχή, στην επόμενη προεκλογική περίοδο...

***

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ περίοδος για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κλπ., και τα εκατομμύρια, όπως και τα δισεκατομμύρια, παρελαύνουν στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων και στις τηλεοράσεις. Για όσους εντυπωσιάζεστε πάντως από τη ...γενναιδωρία των προέδρων ορισμένων ΠΑΕ, χαλαρώστε...

***

Εσείς τα έχετε πληρώσει μέχρι ...τελευταίας δεκάρας, αφού είναι γνωστές οι σχέσεις "αλληλοεκτίμησης" μεταξύ μεγάλων ΠΑΕ και κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπάχαλο από τις κόντρες συμφερόντων (2010-07-13 00:00:00.0)
Αναβολή στο θέμα προέδρου (2010-05-29 00:00:00.0)
«Οικόπεδο» με θέα... το κέρδος (2009-06-03 00:00:00.0)
Από τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους (2007-05-25 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα τα ...σπουδαία (2002-11-09 00:00:00.0)
"Κατηγορίες" του ΟΑΣΕ για τις εκλογές (1996-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ