Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΗ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΗ, "Η ΕΝΩΣΗ"

Εννιά μέρες μετά την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που αποτελεί καταδίκη για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ανακοινώθηκε από την εταιρεία PRICE WATERHOUSE COOPERS και την κυβέρνηση, η μελέτη για το ασφαλιστικό, που προβλέπει κατάργηση του ασφαλιστικού συστήματος (Ασφάλιση στον Εργοδότη) και μείωση των συντάξεων στο επίπεδο του 60% των σημερινών!Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΗ, "Η ΕΝΩΣΗ", που καταγγέλλει ότι, με τη μελέτη αυτή, επιχειρείται η δημιουργία δύο Ταμείων με υποθηκευμένο μέλλον και ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε κατηγορίες με διαφορετικές ασφαλιστικές εισφορές και προσδοκίες!

Το κυριότερο, βέβαια, στοιχείο αυτής της αρνητικής για τους εργαζόμενους εξέλιξης είναι ότι κλέβουν τα κεφαλαιοποιημένα αποθεματικά που έχει καταγράψει η αναλογιστική μελέτη. Πρόκειται για τα χρήματα που έχουν καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τα οποία ανέρχονται σε τρισεκατομμύρια και που χρησιμοποιήθηκαν από την επιχείρηση για χρηματοδότηση των επενδυτικών της προγραμμάτων.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Καραβασίλης, δήλωσε ότι υπεύθυνη γι' αυτή την εξέλιξη είναι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, που οδήγησε με τη στάση της το ασφαλιστικό στα χέρια των συμβούλων ΤΗΝΙΟΥ και ΣΠΡΑΟΥ για να διευκολύνουν τα σχέδια, να οδηγηθεί η ΔΕΗ στο χρηματιστήριο και την ιδιωτικοποίηση.

Ο Γ. Καραβασίλης δήλωσε επίσης ότι το σωματείο τάσσεται ενάντια στη ρύθμιση αυτή και είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει αγωνιστικά την κατάσταση. Γι' αυτό ήδη έχει δημιουργηθεί Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των σωματείων της ΔΕΗ.

"Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε σε γενικότερο συντονισμό, να ενημερώσουμε τον κόσμο και να πάμε για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μετά τις σχετικές αποφάσεις από τις συνελεύσεις όλων των σωματείων που συμμετέχουν στη ΣΕΑ", κατέληξε ο κ. Καραβασίλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ