Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Ασφαιρη" η τακτική της πλειοψηφίας

Ανακοίνωση - καταγγελία των συμβούλων της ΕΣΑΚ

Η αποσπασματική και "άσφαιρη" κριτική για το διαλυτικό έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι ο δρόμος που επέλεξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησής του, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ, να συντονίσει το Εργατικό Κέντρο τους αγώνες των εργαζομένων του Πειραιά και να συμβάλει στο δυνάμωμα του μετώπου αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ποδοπάτησης των εργασιακών κατακτήσεων, της ανατροπής του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης.

Την τακτική της πλειοψηφίας στη διοίκηση του ΕΚΠ καταδικάζουν με δελτίο Τύπου οι πέντε συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Από τους 5 συνδικαλιστές επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η επίθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της κυβέρνησης, των μονοπωλίων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και σφοδρότητα. Η επίθεση αυτή καταγράφεται με την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την παραχώρηση με αποικιοκρατικούς όρους του μάνατζμεντ της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" στους Αγγλους, τη μετοχοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, την απόφαση για τη μετοχοποίηση του 50% των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, τη συνέχιση της αποβιομηχάνισης στον Πειραιά.

"Η πολιτική αυτή του μονόδρομου της ΟΝΕ που οδηγεί στην εξαθλίωση και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους δεν μπορεί να συνεχιστεί", αναφέρουν οι συνδικαλιστές και υπογραμμίζουν ότι τα στελέχη της ΕΣΑΚ στο ΕΚΠ, τα μέλη και οι φίλοι είναι αποφασισμένοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και μέσα απ' αυτό να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους, απαιτώντας μια άλλη πολιτική που θα εκφράζει τις ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ