Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διασπαστικές κινήσεις, καταγγέλλει η ΕΕΛΠ

Συνειδητές διασπαστικές ενέργειες για τη σύσταση νέου συλλόγου λογιστών, με τίτλο "Σύλλογος Λογιστών Αθήνας", χρεώνει στον επιχειρηματία - εκδότη του περιοδικού "Account" - Χ. Μανιώτη,η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ).

Σε ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΕΛΠ τονίζεται ότι "η δημιουργία νέου λογιστικού συλλόγου δεν έρχεται να καλύψει κανένα κενό στο χώρο, δεδομένου ότι, τόσο οι μισθωτοί λογιστές, όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καλύπτονται συνδικαλιστικά από τους υπάρχοντες συλλόγους". Η ΕΕΛΠ προσάπτει στον επιχειρηματία την κατηγορία ότι "στρέφεται ευθέως κατά των συμφερόντων των λογιστών", αφού η προσπάθειά του αυτή "γίνεται σε μια εποχή που ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια βίαιη παρέμβαση του κράτους στο λογιστικό επάγγελμα".

Τέλος, η ΕΕΛΠ καλεί τους λογιστές της Αθήνας να συσπειρωθούν στο ιστορικό τους σωματείο, να αντισταθούν στις επιθέσεις που δέχεται το επάγγελμα και να απομονώσουν τους διασπαστές, να μην πέσουν θύματα παραπλανητικών υποσχέσεων και κερδοσκοπικών επιδιώξεων.

"Η υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου - καταλήγει η ανακοίνωση - δεν είναι υπόθεση κάποιου νεοφώτιστου ηγέτη, όταν μάλιστα ομολογεί ότι έχει επενδύσει στον κλάδο, αλλά υπόθεση του ταξικού εργατοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ