Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμική απάντηση στη διαλυτική πολιτική

Συγκέντρωση εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ σήμερα στις 7.30μμ στα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης. Οργανώνεται από συνδικαλιστές όλων των τάσεων που αντιτίθενται στη διάλυση της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού

Δυναμική απάντηση, δίνουν σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ,στα σχέδια της κυβέρνησης που στηρίζονται από την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τη διάλυση του ασφαλιστικού τους συστήματος. Ετσι, μετά από πλατιά σύσκεψη συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ κ.ά. που ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις και αντιτίθενται στη διάλυση της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα συγκέντρωση εργαζομένων και συνταξιούχων, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης, στη Χακλοκονδύλη.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στην πλατιά σύσκεψη καλούν όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να παραβρεθούν στη συγκέντρωση, όπως επίσης καλούν, τα ΔΣ της ΓΕΝΟΠ και των σωματείων να συνεδριάσουν άμεσα, με σκοπό να οργανώσουν την ενημέρωση των εργαζομένων και του ελληνικού λαού και να αναπτύξουν συγκεκριμένο πρόγραμμα αγώνα.

"Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό είναι κρίσιμες", τονίζεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει, ότι αυτές "συνδέονται με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης - μετοχοποίησης της ΔΕΗ και με τη συνολική επίθεση, που δέχεται η κοινωνική ασφάλιση και οι κατακτήσεις των εργαζομένων από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα περιθώρια εφησυχασμού και "διαλόγων" για την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος έχουν εξαντληθεί από καιρό. Η τακτική της αδράνειας και της υποχώρησης μόνο στην παράδοση των κατακτήσεων και στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος μπορεί να οδηγήσει".

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο αγώνας των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ θα πρέπει να είναι:

  • Ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της ΔΕΗ.
  • Η ασφάλιση είναι και θα παραμείνει ασφάλιση στον εργοδότη.
  • Η έκθεση της "Cooper's" -και καμία ανάλογη- δεν αποτελεί βάση για συζήτηση.
  • Η επιτροπή "Τήνιου" είναι ο Δούρειος Ιππος για τη ΔΕΗ και το ασφαλιστικό. Να αποχωρήσουν τώρα οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ, της ΠΟΣ, της ΓΣΕΕ.

Τέλος, σημειώνεται ότι "η θέση κάθε τίμιου συνδικαλιστή, κάθε τίμιου εργαζομένου, είναι στον αγώνα για τη σωτηρία της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού, στον αγώνα για υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινός αγώνας εργαζομένων και συνταξιούχων (2001-11-16 00:00:00.0)
ΔΕΗ στην υπηρεσία του λαού (2001-02-18 00:00:00.0)
Παλλαϊκός αγώνας για τη σωτηρία της ΔΕΗ (1999-09-04 00:00:00.0)
Φουντώνουν οι αντιδράσεις (1999-08-05 00:00:00.0)
Εσπευσμένα σε συνέδριο-"παρωδία"! (1999-03-05 00:00:00.0)
"Πρωτοβουλία" για το ασφαλιστικό (1997-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ