Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάσεις εργασίας στην "ΑΣΠΡΟΦΟΣ"

Με καθολική συμμετοχή, ακόμα και των εργαζομένων με διάφορες "ελαστικές" μορφές απασχόλησης, πραγματοποιήθηκαν χτες στάσεις εργασίας στην "ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ",μελετητική εταιρία, θυγατρική του Ομίλου ΕΛΠΕ. Οι στάσεις εργασίας επαναλαμβάνονται αύριο Παρασκευή και θα συνεχιστούν, με αίτημα την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων, όπως αυτά καθορίζονται με τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Να σημειωθεί ότι η "ΑΣΠΡΟΦΟΣ" αυτή τη στιγμή διεκπεραιώνει τα έργα εκσυγχρονισμού του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, την αποκατάσταση των ζημιών της ΕΚΟ μετά την πυρκαγιά, την ολοκλήρωση των έργων του τερματικού σταθμού του υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβιθούσα κλπ. Δραστηριοποιείται επίσης σε έργα, όπως ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ο αγωγός της Θεσσαλονίκης, στο διυλιστήριο των Σκοπίων που πρόσφατα αγοράστηκε από τα ΕΛΠΕ. "Παρά τις ανάγκες εντατικοποίησης για όλα τα παραπάνω, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, η Διοίκηση της "ΑΣΠΡΟΦΟΣ" αρνείται να ικανοποιήσει στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων".

Και όχι μόνο αυτό, στην επιχείρηση "ανθούν" εδώ και καιρό όλων των ειδών"ελαστικοποιήσεις" στις εργασιακές σχέσεις. Από τους 500 περίπου εργαζόμενους που αριθμεί, μόνο περί τους 170 εργάζονται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου! Οι υπόλοιποι απασχολούνται είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είτε με δελτίο παροχής υπηρεσιών!Το γεγονός αυτό, μαζί με το διάσπαρτο χαρακτήρα των εργασιών της επιχείρησης - όπως παρατηρούν συνδικαλιστές - δημιουργούν πρόβλημα στην ενότητα και στη συντονισμένη δράση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ