Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη για τη Ζώνη

Προκλητικές τοποθετήσεις Σουμάκη απέναντι στα αιτήματα των σωματείων, του Δήμου Περάματος και άλλων φορέων, τα οποία χαρακτηρίζει "παράλογα"!

Τέλος στην κυβερνητική κοροϊδία σε βάρος τους είναι αποφασισμένοι να βάλουν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,που ήδη έχουν ριχτεί ξανά στη μάχη για τη σωτηρία αυτού του μοναδικού οικονομικού πνεύμονα του Πειραιά, την παραγωγική του αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του. Τα σωματεία της Ζώνης αποφάσισαν από κοινού με το Δήμο Περάματος την ερχόμενη Δευτέρα να αποκλείσουν για δύο ώρες, από τις 9 ως τις 11 το πρωί, το τέρμα Περάματος όπου καταπλέουν τα φέρι-μποτ από και προς Σαλαμίνα.

Τους εργατοτεχνίτες έβγαλε ξανά στο δρόμο του αγώνα η άρνηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκη,να αναλάβει αυτός και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ την πολιτική δέσμευση ότι με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ η Ζώνη δε θα συρρικνωθεί και τμήματά της δε θα ξεπουληθούν! Η στάση του υπουργού αφήνει στον "αέρα" και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ να συνεχιστεί η λειτουργία της Ζώνης, τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Μάλιστα σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν από κοινού τα σωματεία της Ζώνης αναφέρεται ότι κατά την προχτεσινή συνάντηση που έγινε μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, των σωματείων, του δήμου και των εργοδοτικών οργανώσεων, ο πρώτος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι το λιμάνι κινδυνεύει από τις κινητοποιήσεις των εργατοτεχνιτών, ότι τα αιτήματά τους και οι λύσεις που προτείνουν είναι... παράλογες, ότι θα γίνουν επενδύσεις στη Ζώνη μόνο αν ο ΟΛΠ εισπράξει όσα του οφείλουν οι επιχειρήσεις της Ζώνης, τις οποίες βέβαια κοντεύει να κλείσει η πολιτική της κυβέρνησης! Ο ίδιος θεώρησε... αναβάθμιση της Ζώνης τη δημιουργία πάρκινγκ μέσα στο χώρο της, που προτίθεται να κάνει ο ΟΛΠ! Να σημειωθεί ότι κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες ο υπουργός δήλωσε υποκριτικά: "Εχουμε κάνει όλα όσα είχα συμφωνηθεί για τη Ζώνη και όσα δεν έγιναν θα τακτοποιηθούν"!

Τα... "παράλογα" αιτήματα που προβάλλουν εργαζόμενοι, δήμος και εργοδοτικές οργανώσεις είναι τα εξής: Ενιαίος Οργανισμός για τη λειτουργία της Ζώνης και ορθολογική διαχείριση, κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων και δημιουργία της απαραίτητης υποδομής, στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σύγχρονες δεξαμενές, ναυπηγικές κλίνες, δίκτυα νερού, ρεύματος πυρόσβεσης, σύγχρονοι γερανοί, διώξιμο των πλοίων που καταλαμβάνουν ντόκους της Ζώνης για να ξεχειμωνιάσουν, καμία αμφισβήτηση και αλλαγή των ορίων που λειτουργεί σήμερα η Ζώνη. Επίσης κυρίαρχο αίτημα των εργατοτεχνιτών είναι να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ