Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεν κλείνει το μπαρ στο "Φωκιανό"!

Δεν τολμά να κλείσει μπαρ που λειτουργεί σε αρχαιολογικό χώρο της Αθήνας η δημοτική αρχή της πόλης. Εχουν περάσει ήδη 15 μέρες από τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ομόφωνα αποφάσισε (αριθμ. απόφασης 1644/24 - 6 - 99) την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας και το κλείσιμο του νυκτερινού κέντρου"BANANA MOON". Αυτό το κέντρο διασκέδασης λειτουργεί μέσα στο ιστορικό γυμναστήριο του "Φωκιανού", σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, στο δημοτικό πράσινο του Ζαππείου.

Παλαιότερα, λειτουργούσε στη θέση του απλά ένα κυλικείο για τις ανάγκες των αθλουμένων του γυμναστηρίου, μέχρι που κάποιοι επιτήδειοι το μετέτρεψαν σε μπαρ. Το μπαρ συνεχίζει να λειτουργεί, αυθαίρετα, καθώς η δημοτική αρχή δεν εφαρμόζει την απόφαση για το σταμάτημα της παρανομίας και δε στέλνει τους υπαλλήλους του δήμου να κλείσουν το κέντρο.

Την ίδια ώρα, η δημοτική πλειοψηφία διώκει πλανόδιους μικροπωλητές, επειδή πωλούν δίχως άδεια, ή δραστηριοποιούνται σε χώρους που δεν τους "επιτρέπεται", αποδεικνύοντας έτσι - για άλλη μια φορά - σε ποιους στηρίζεται και ποιους έχει στο στόχαστρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ