Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Απαράδεκτες οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου

Οι ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης είναι απαράδεκτες και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων και στην ιδιοποίηση άυλων εμπορικών αξιών από τους ιδιοκτήτες, αξιών που έχουν δημιουργήσει οι επιχειρήσεις με τη δραστηριότητά τους. Επιπλέον, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το αίτημα των βιοτεχνών για ελάχιστη αποζημίωση 36 μισθωμάτων με τη λήξη της μίσθωσης, αλλά δίνεται η ευχέρεια στους ιδιοκτήτες για μια πενταετία να εκβιάζουν τους επιχειρηματίες με την απειλή της έξωσης. Τα παραπάνω τονίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ), σχολιάζοντας τις σχετικές διατάξεις και καταγγέλλοντας ότι επιπλέον, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου, μετά την πενταετία της ανανέωσης της μίσθωσης χαρίζεται στους ιδιοκτήτες η αποζημίωση, καθώς και η αποζημίωση από την κατάργηση του περιορισμού χρήσης του μισθίου μετά την απόδοσή του.

Επίσης, το ΒΕΑ υπογραμμίζει ότι οι ρυθμίσεις για τη μίσθωση ακινήτων του δημοσίου και των ΝΠΔΔ με ελάχιστο μίσθωμα 10% επί της αντικειμενικής αξίας δημιουργεί βάση για παραπέρα αυξήσεις των ήδη υπέρογκων μισθωμάτων.

Το ΒΕΑ ζητά:

  • Αύξηση της αποζημίωσης με τη λήξη της μίσθωσης για αποκατάσταση της άυλης εμπορικής αξίας, στα 36 μισθώματα και παραπέρα κλιμάκωσή της, ανάλογα με τις αναγκαίες δαπάνες μετεγκατάστασης και την εμπορικότητα.
  • Σε περίπτωση λήξης της μίσθωσης, να τεθεί εξάμηνη προθεσμία, όπως ισχύει για αξιώσεις σε θέματα των μισθώσεων και εάν ο εκμισθωτής δεν έχει ζητήσει την παράδοση του μισθίου και δεν έχει καταβάλει την αποζημίωση προς τον μισθωτή, τότε η μίσθωση να ανανεώνεται αυτόματα όπου οι όροι της νέας μίσθωσης θα ρυθμίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ