Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις ΠΑΣΚΕΒΕ - ΔΑΚΜΜΕ

Τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των παρατάξεων ΠΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, κατήγγειλε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων. Η παράταξη καταγγέλλει ότι η ΠΑΣΚΕΒΕ και η ΔΑΚΜΜΕ προχώρησαν στη συγκρότηση προεδρείου, αποκλείοντας την Αγωνιστική Συνεργασία που πήρε το 30,45% των ψήφων, παραβιάζοντας ωμά και απροκάλυπτα ακόμα και το ίδιο το καταστατικό του συλλόγου, που προβλέπει ρητά την εκλογή μελών του προεδρείου με απλή αναλογική. Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων απείχε απ' αυτές τις αντικαταστατικές αντιδημοκρατικές λειτουργίες και θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα.

"Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία", τονίζει η παράταξη και συνεχίζει: "είναι συνέχεια των προεκλογικών μεθοδεύσεων και ενεργειών της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, που καταπατώντας κάθε διοικητική και οργανωτική αυτοτέλεια του φορέα χρησιμοποίησε τον υπάλληλο του συλλόγου για το μοίρασμα του προεκλογικού της υλικού, καθώς και φακέλους αλληλογραφίας με την επωνυμία του εμπορικού συλλόγου".

Καταγγέλλει, επίσης, ότι όλες αυτές οι ενέργειες θυμίζουν άλλες εποχές καταδικαστέες στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπόρων. Επιπλέον, δείχνουν ότι η σημερινή πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου ένθερμη οπαδός της "οικονομίας της αγοράς" και της ΕΕ ανησυχεί από τη σημαντική άνοδο της εκλογικής επιρροής της Αγωνιστικής Συνεργασίας και την πλατιά απήχηση των θέσεών της στους εμπόρους, γι' αυτό επιδιώκει με κάθε τρόπο να λειτουργήσει χωρίς την αντιπαράθεση αρχών των εκπροσώπων της παράταξης. Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ιωαννίνων καλεί τους εμπόρους να απομονώσουν και να καταδικάσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες. Συσπειρωμένοι να ενεργοποιηθούν και να αντισταθούν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, που προετοιμάζονται εν όψει της ΟΝΕ και να ενισχύσουν την αγωνιστική διέξοδο σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Από τη μεριά της δεσμεύεται ότι θα αξιοποιήσει την αυξημένη, σε σχέση με πριν, εκπροσώπησή της στο ΔΣ, προκειμένου να αποκαλύπτει τη δράση της πλειοψηφίας, να ενημερώνει και να κινητοποιεί τους εμπόρους που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους. Υπόσχεται ότι θα συνεχίσει ακούραστα και με συνέπεια την αγωνιστική της πορεία στο πλευρό των μικρών εμπόρων για την υπεράσπισή τους από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρώτη δύναμη η ΔΗΚΕΒΕ στην Ομοσπονδία (2005-11-11 00:00:00.0)
Να μην περάσει η πολιτική για το ωράριο (2005-03-12 00:00:00.0)
Απάντηση σε προβοκάτορες και συκοφάντες (2003-07-19 00:00:00.0)
Αρχισε με «τερτίπια» το συνέδριο (2000-03-18 00:00:00.0)
ΝΑΙ στην απάτη από ΠΑΣΚΕΒΕ - ΔΑΚΜΜΕ - ΑΣΚΜΜΕ (1997-06-03 00:00:00.0)
Προεδρείο στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής (1997-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ