Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΤ
Επιχειρούν ανατροπή της εργασιακής κατάστασης

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΡΤ για την επιβολή κάρτας εισόδου - εξόδου των δημοσιογράφων

Εμμένοντας σταθερά στην κατεύθυνση για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων δημοσιογράφων στα ΜΜΕ, η Διοίκηση της ΕΡΤ απαιτεί και υποχρεώνει τους δημοσιογράφους να χρησιμοποιούν κάρτα εισόδου και εξόδου κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τους χώρους εργασίας!

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΤ για την απόφασή της αυτή και εκφράζει, για άλλη μια φορά, την πλήρη αντίθεσή του στην εφαρμογή αυτού του συστήματος ελέγχου.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι το, δήθεν, σύστημα ασφάλειας, το οποίο η διοίκηση της ΕΡΤ αποπειράται να εφαρμόσει, χωρίς κανέναν προηγούμενο διάλογο με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, όπως είχε υποχρέωση να πράξει, είναι από κάθε άποψη απαράδεκτο. Χωρίς, ουσιαστικά, να εγγυάται την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, των μηχανημάτων και των εργαζομένων, αποβλέπει στο να πλήξει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να τους υποβάλει σε ένα ανελεύθερο καθεστώς, ανατρέποντας εκ βάθρων τους όρους και τις συνθήκες εργασίας τους και προσβάλλοντας κατάφωρα την προσωπικότητά τους.

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ, και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις θα αντιδράσουν στα σχέδια της Διοίκησης της ΕΡΤ με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Οσοι απεργάζονται νέα δεσμά για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την προειδοποίηση αυτή και να σταθμίσουν τις ευθύνες που αναλαμβάνουν για την επιχειρούμενη διατάραξη των εργασιακών σχέσεων.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες, κατά την κρίση του, ενέργειες, προκειμένου να προστατεύσει τους συναδέλφους μας από οποιαδήποτε σε βάρος τους μέτρα, που θα τολμήσει οιοσδήποτε να λάβει, για να τους υποχρεώσει να δεχτούν καταπιεστικά και ανελεύθερα συστήματα.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, εφ' όσον παραλάβουν τις κάρτες, να τις παραδώσουν αμέσως είτε στους εκπροσώπους των εργαζομένων, ώστε να τις παραδώσουν στην Ενωση, είτε απ' ευθείας στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενθαρρυνόμενες από τη σχετική τακτική της Διοίκησης της ΕΡΤ, και ορισμένες ακόμα διευθύνσεις ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ετοιμάζονται να εφαρμόσουν ανάλογο σύστημα ελέγχου. Για την ώρα, ωστόσο, περιμένουν να δουν αν περάσει το εγχείρημα της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ φαίνεται πως χρησιμοποιείται και από την κυβέρνηση ως μοχλός για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο τοπίο των ΜΜΕ - όχι μόνο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά και στα ιδιωτικά ΜΜΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ