Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ένθετο 1ο) Κίνηση κάτι παραπάνω από περίεργη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,μετά τη χτεσινή της συνάντηση με τον πρωθυπουργό, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επιστολή των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, που ζητούν αναγνώριση "τουρκικής" και "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα, τόνισε:

"Πήραμε τέτοια επιστολή, η οποία υπογράφεται και από μια σειρά άλλων οργανώσεων. Κοιτάξτε να δείτε ποιο είναι το σχόλιο: Εμείς θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή είναι κάτι παραπάνω από περίεργη και δεν είναι καθόλου αθώα. Πιστεύουμε ότι η έκδοση αυτής της ανακοίνωσης δε συνδέεται τόσο με την επέτειο της μεταπολίτευσης, όσο σχετίζεται με τις όποιες συνομιλίες διεξάγονται ή τον όποιο διάλογο διεξάγεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Τελικά είναι ένα κείμενο που δίνει τη δυνατότητα στις ΗΠΑ να επιβάλουν τους δικούς τους όρους σ' αυτό το διάλογο.

Δεν είναι όμως ανεύθυνη εντελώς η ελληνική κυβέρνηση, η οποία μέσω του υπουργού Εξωτερικών, του κ. Παπανδρέου, έχει παρουσιάσει τον ελληνοτουρκικό διάλογο περίπου σαν μια επιτυχή, εν πάση περιπτώσει συζήτηση, η οποία τάχα διεξάγεται χωρίς τη διαιτησία και την πίεση των Αμερικανών.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πει καθαρά στον ελληνικό λαό, τι διάλογος διεξάγεται, τι έχει συμφωνηθεί μέχρι τώρα ή τι ζητείται να συμφωνηθεί. Διότι για μας αυτός ο διάλογος εντάσσεται αντικειμενικά στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και στο Σύμφωνο Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τέτοιου είδους κείμενα στην Ελλάδα".

Ακολούθως ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν συζήτησε με τον πρωθυπουργό το θέμα, και η Αλ. Παπαρήγα απάντησε: "Του έθεσα υπόψη τη δική μας γνώμη. Οτι πρόκειται για μια σοβαρή ενέργεια, η οποία εντάσσεται, ίσως, σε στόχους κλιμάκωσης και οπωσδήποτε θεωρούμε - ας το πούμε - ότι οι αυτουργοί αυτής της ενέργειας, αντικειμενικά, δε βρίσκονται μόνο μέσα στην Ελλάδα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ