Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκμετάλλευση και ανασφάλεια βιώνουν οι μετανάστες

Τοποθέτηση για τους οικονομικούς μετανάστες, του επικεφαλής της ΝΑΣ, Σπ. Χαλβατζή, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας

Την επισήμανση ότι η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με κατασταλτικά και αυταρχικά μέτρα έκανε ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), Σπ. Χαλβατζής,σε συζήτηση - με πρωτοβουλία της παράταξης - για τους οικονομικούς μετανάστες, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας. Η συζήτηση έγινε με αφορμή τις επιχειρήσεις - "σκούπα" του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σε συνθήκες που "ισοπεδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια" - όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας αυτές τις επιχειρήσεις, τόνισε πως "η κυβέρνηση ταυτίζεται με τους Αμερικανούς στο τι είναι τρομοκρατία. Ετσι, λοιπόν, χαρακτηρίζουν οποιαδήποτε κινητοποίηση και λαϊκή δράση". Για να συμπληρώσει πως τρομοκρατία δεν είναι πάντα η άμεση βία. Τρομοκρατία είναι και το εμπάργκο που επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε διάφορες χώρες, σκοτώνοντας αθώα παιδιά.Αναφερόμενος στους οικονομικούς μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως ναι υπάρχουν και εγκληματικά στοιχεία, ωστόσο οι περισσότεροι έχουν έρθει εδώ για να δουλέψουν. Και αυτό που αντιμετωπίζουν είναι οι άθλιες συνθήκες δουλιάς, η εκμετάλλευση, η ανασφάλεια αφού δουλεύουν ανασφάλιστοι και είναι ευάλωτοι στις πιέσεις των εργοδοτών. Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ακόμα πως οι προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση για να λάβει κάποιος πράσινη κάρτα, είναι δύσκολο να υπάρξουν. Και συμπλήρωσε πως οι μετανάστες πρέπει να αντιμετωπίζονται με κοινωνικά μέτρα.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΝΑΣ εξέφρασε τη διαφωνία του με άποψη συμβούλου της πλειοψηφίας, πως προέχει ο Ελληνας πολίτης, τονίζοντας πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ίσοι. Και υπενθύμισε πως το 1990 το συνδικαλιστικό κίνημα είχε προτείνει στην κυβέρνηση μια σειρά μέτρων, που συμπυκνώνονταν στο αίτημα οι ξένοι εργαζόμενοι να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Ελληνες, και αυτή δεν τα έπραξε. "Αν το είχε κάνει δε θα είχαμε αυτή την κατάσταση τώρα", κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ