Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανάγκη, η καλλιέργεια της φιλίας των λαών

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, αποτελούμενης από την ΓΓ της ΚΕ Αλ. Παπαρήγα και τον Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ, με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον Ορέστη Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ, συναντήθηκε, χτες, 23 Ιούλη, με τον αρχιεπίσκοπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αναστάσιο.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέθεσε στον αρχιεπίσκοπο τις εκτιμήσεις του Κόμματος για την κατάσταση στα Βαλκάνια και ειδικότεραστις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των Αλβανών οικονομικών μεταναστών. Υπογράμμισε την πάγια θέση του ΚΚΕ για τους αλλοδαπούς οικονομικούς μετανάστες, που συνοψίζεται στην ανάγκη ν' αντιμετωπίζονται ισότιμα, να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνες εργαζόμενους, ανεξάρτητα από γλώσσα, θρησκεία ή χώρα προέλευσης. Η καλλιέργεια της φιλίας των λαών, σημείωσε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, συμβάλλει στην παρεμπόδιση της χρησιμοποίησης κρατών - προτεκτοράτων για την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επεσήμανε τις τραγικές συνέπειες που θα έχει για τη ζωή των βαλκανικών λαών, και του ελληνικού, η προώθηση του λεγόμενου Συμφώνου Σταθερότητας για τα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ