Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχείς οι επιχειρήσεις "σκούπα"

Με συνεχής εξορμήσεις "σκούπα" σε ώρες που προφανώς τα εγκληματικά στοιχεία οδεύουν για ξεκούραση (μεταξύ 5 - 7.30 το πρωί), προσπαθούν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Μακεδονίας να περιορίσουν την εγκληματικότητα που παρατηρείται και έντεχνα αποδίδεται στους λαθρομετανάστες. Στην πλειοψηφία τους όσοι προσάγονται είναι κύρια Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες.

Οι επιχειρήσεις "σκούπα" της Αστυνομίας γίνονται κατά κανόνα από πολυπληθείς ομάδες ανδρών με επικεφαλής ανώτατους αξιωματικούς, οι οποίοι και εξορμούν κυρίως πρωινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 4.30 έως τις 7.30, τις ώρες δηλαδή που η εργατιά ξεκινά για τις δουλιές της.

Οπως δηλώνουν οι άνδρες των Γραφείων Δημοσίων Σχέσεων, κάθε βδομάδα, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συλλαμβάνονται και επαναπροωθούνται εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως Αλβανοί αλλά και Βούλγαροι και Σκοπιανοί. Οι επιχειρήσεις γίνονται όπως δηλώνουν "στα πλαίσια προστασίας της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών".

Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη 21 του Ιούλη, συγκροτήθηκαν 5 συνεργεία της Αστυνομίας με 23 άνδρες, εξόρμησαν σε διάφορα σημεία και έλεγξαν συνολικά 187 αλλοδαπούς. Συνολικά συνέλαβαν 44 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι 39 είναι υπήκοοι Αλβανίας, 3 υπήκοοι Βουλγαρίας, 1 υπήκοος Γεωργίας και 1 υπήκοος Ρωσίας. Ενώ την ίδια μέρα στην Πιερία συνελήφθησαν 40 Αλβανοί υπήκοοι οι οποίοι και θα απελαθούν στη χώρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ