Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΡΑ
ενάντια στις επικίνδυνες αναδιαρθρώσεις

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις κατάργησης ή συγχώνευσης και σύμπτυξης σχολείων σε όλη τη χώρα

Πληθαίνουν τα φαινόμενα της κατάργησης ή συγχώνευσης και σύμπτυξης Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη τη χώρα, ως συνέπεια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και ειδικότερα της "μεταρρύθμισης". Χαρακτηριστική απόδειξη αποτελεί η ανακοίνωση - καταγγελία της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και τα σχετικά στοιχεία, που αναφέρει, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στα σοβαρά και συνεχώς εντεινόμενα προβλήματα της Παιδείας, αναφέρθηκε χτες και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα,με αφορμή τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΟΙΕΛΕ. "Το ΚΚΕ, υπογράμμισε η ΓΓ του ΚΚΕ, θεωρεί ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί, τόσο της δημόσιας, όσο και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, να ενημερώσουν πλατιά το λαό για τις επικίνδυνες αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Παιδείας, να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες στη διαμόρφωση ενός στέρεου και σωστά προσανατολισμένου ενιαίου μετώπου Παιδείας, μαζί με τα συνδικάτα και γενικότερα τους εργαζόμενους και τη νεολαία".

Κι ενώ ο υπουργός Παιδείας επιχείρησε, με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, να ρίξει τις ευθύνες των μεγάλων ποσοστών αποτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις στους καθηγητές, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας των μαθητών κάλεσε σε συνεδριάσεις των συντονιστικών, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


ΣΕΛ.  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ