Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνετρίβη πολεμικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Πέντε Αμερικανοί στρατιώτες και δύο αξιωματικοί της Κολομβιανής Αεροπορίας θεωρούνται από χτες "επισήμως"... νεκροί, αφού το ειδικό εξερευνητικό αεροπλάνο που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατέπεσε και συνετρίβη την Παρασκευή στα βουνά της Νότιας Κολομβίας, κοντά στα σύνορα με το Εκουαδόρ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στρατηγού Μπάρι Μακ Κάφρεϊ που έφθασε χθες στην Κολομβία για διήμερη επίσκεψη, το ειδικά εξοπλισμένο και υπερσύγχρονο ανιχνευτικό αεροπλάνο εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στα νότια της χώρας, με κύριο σκοπό την ανίχνευση φυτειών κοκαϊνης... αλλά για αγνώστους μέχρι στιγμής λόγους συνετρίβη σε πλαγιά της οροσειράς των Ανδεων. Την Κυριακή κάποια συντρίμμια "εντοπίστηκαν, αλλά χωρίς οι αμερικανικές αρχές να είναι σίγουρες ότι πρόκειται για τα συντρίμμια του τετρακινητήριου αεροσκάφους "Havilland RC-7". Οσο για το πλήρωμα "πιθανά τα επτά μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο ατύχημα", ωστόσο σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, μάλλον δε θα υπάρξουν ειδικές διασωστικές ομάδες για να εξερευνήσουν την περιοχή...

Και ρωσικό

Ενα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος "ΙΛΙΟΥΣΙΝ-76" με επταμελές πλήρωμα συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εκτάκτων Περιστατικών της Ρωσίας. Και τα επτά μέλη του πληρώματος σώθηκαν και νοσηλεύονται με εγκαύματα διαφόρων βαθμών. Στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ξέσπασε φωτιά, την οποία προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο άνδρες της πυροσβεστικής. Πάντως επικρατεί κάποια σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν περισσότερα άτομα, ίσως 12. Το αεροσκάφος, που ανήκε στην εταιρία"ΑΛΦΑ - ΡΟΜΕΝΣΚΟΓΕ", μετέφερε 30 τόνους εμπορευμάτων και είχε απογειωθεί από το Πεκίνο. Στο Ιρκούτσκ προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό και επρόκειτο στη συνέχεια να κάνει μια στάση στο Περμ των Ουραλίων με τελικό προορισμό τη Μόσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ