Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
"Νίκη" κηρύσσει ο ινδικός στρατός

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Οι τελευταίοι θύλακοι των Ισλαμιστών μαχητών "εξαλείφτηκαν" από το ινδικό Κασμίρ, είπε ένας στρατηγός των ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων - γεγονός που ερμηνεύτηκε ως το τέλος των συγκρούσεων που διήρκεσαν 10 εβδομάδες, άφησαν πάνω από 1.200 νεκρούς και έφεραν την Ινδία και το Πακιστάν ελάχιστα πριν από την κήρυξη ανοιχτού πολέμου.

Η δήλωση του στρατηγού, δύο βδομάδες αφότου τα επιτελεία των δύο χωρών συμφώνησαν να σταματήσουν τη σύγκρουση, άφησε να εννοηθεί ότι η Ινδία ανέκτησε οριστικά τον έλεγχο της οδικής γραμμής 170 χλμ. που ενώνει τη θερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ, το Σριναγκάρ, με την ινδοπακιστανική και την ινδοκινεζική μεθόριο.

"Ολοι οι εισβολείς απωθήθηκαν και δεν υπάρχει πακιστανική παρουσία στο ινδικό έδαφος", είπε ο αντιστράτηγος Ν. Σ. Βιτζ, γενικός διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί.

Οι Ινδοί στρατιώτες έδιωξαν στις μάχες του Σαββατοκύριακου τους τελευταίους αντάρτες από το Κασμίρ, σκοτώνοντας 32 από αυτούς και χάνοντας 7 άνδρες, σύμφωνα με τον ινδικό στρατό.

Η Ινδία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει μόνιμη την παρουσία στρατευμάτων της στις περιοχές που απειλήθηκαν από τους αντάρτες (κάτι που ως σήμερα δεν έκανε λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν εκεί, αφού η συντήρηση στρατευμάτων σε τόσο μεγάλα ύψη αποτελεί πολύ δαπανηρή υπόθεση), ενώ έχει παραγγείλει εξοπλισμό ηλεκτρονικής παρακολούθησης και έχει διατάξει έρευνα για το πώς οι "εισβολείς" παρεισέφρησαν στο έδαφός της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ