Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΓΕ
Οχι στις διώξεις των πολιτών της πρώην ΓΛΔ

Επιστολή διαμαρτυρίας για τις διώξεις κατά των αντιφασιστών και πολιτών της πρώην ΓΛΔ απέστειλε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος προς την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, η οποία έχει ως εξής:

"Λίγα χρόνια μετά την ένωση των δύο γερμανικών κρατών, η κυβέρνηση της Βόννης, καταπατώντας τη συμφωνία επανένωσης των δύο Γερμανιών διώκει τα παιδιά της. Ενα από αυτά είναι και η 80χρονη δικαστίνα ΙΡΜΓΚΑΡΝΤ ΓΕΝΤΡΕΝΤΖΚΙ - ΑΪΖΕΡΜΑΝ.

Το έγκλημά της είναι ότι ως μέλος του δικαστηρίου συνέβαλε στην καταδίκη σε θάνατο ΝΑΖΙ εγκληματιών πολέμου. Θεωρούμε την ποινή φυλάκισης των τεσσάρων χρόνων σε μία 80χρονη άρρωστη αντιφασίστρια απαράδεκτη, όταν μάλιστα φασίστες δικαστικοί που βαρύνονται με την καταδίκη χιλιάδων αθώων ανθρώπων δε διώχθηκαν ποτέ.

Απαιτούμε την κατάργηση της ποινής της 80χρονης αντιφασίστριας και όλων των έντιμων Γερμανών αντιφασιστών που διώκονται και να ν' αφεθούν ελεύθεροι. Η πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας ήταν ανεξάρτητη χώρα και μέλος του ΟΗΕ και οι πολίτες της ενεργούσαν βάσει των νόμων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ