Τετάρτη 4 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργάτες και άνεργοι της Ζώνης στις επάλξεις!

Ο "αγώνας συνεχίζεται"! Αυτό είναι το σύνθημα των εργαζομένων και ανέργων(αυτοί πια είναι περισσότεροι) της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που μαζί με το δήμο και φορείς της περιοχής συνεχίζουν να απαιτούν τη στήριξη της λειτουργίας της. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος που έχουν εξάλλου, καθώς η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να "σβήσει από το χάρτη" τη Ζώνη, την ίδια ώρα που ιδιωτικοποιεί τα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Το γεγονός ότι η Ζώνη βρίσκεται σε έκταση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, κάνει φανερό τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χτυπηθεί, όταν οι ιδιώτες θα έχουν βαρύνοντα λόγο στις αποφάσεις του Οργανισμού.

Η κυβέρνηση, όμως, προσπαθεί να "θολώσει τα νερά", σε σχέση με το μέλλον της Ζώνης. Την περασμένη βδομάδα, ύστερα από τις κινητοποιήσεις εργαζομένων και φορέων, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκης έφτασε στο σημείο να δώσει την... προσωπική του διαβεβαίωση, πως δε θα σταματήσει η λειτουργία της Ζώνης όσο αυτός είναι υπουργός! Βεβαίως, δεν είχε ζητηθεί η προσωπική του γνώμη, αλλά η γνώμη της κυβέρνησης, καθώς κανένας δεν είναι τόσο αφελής, ώστε να συνδέσει την ύπαρξη της Ζώνης με την ύπαρξη του Στ. Σουμάκη στη θέση του υπουργού ΕΝ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ