Τετάρτη 4 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Προειδοποιητική απεργία!

Οι μεταλλεργάτες σε έργα των ΕΛΔΑ απαιτούν μέτρα ασφάλειας και εφαρμογή των συμβάσεων

Σήμερα απεργούν οι 500 περίπου έκτακτοι μεταλλεργάτες, που απασχολούνται σε συνεργεία εκτέλεσης έργων, τα οποία έχουν αναλάβει εργολάβοι στο χώρο των ΕΛΔΑ.Οι μεταλλεργάτες απαιτούν να εφαρμοστεί το ωράριο, να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και να αποζημιώνονται κατά 100% για τις υπερωρίες τους! Η απεργία είναι προειδοποιητική και αν οι επιχειρήσεις δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα των μεταλλεργατών, αυτοί θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές παρεμβάσεις.

Η απόφαση για την απεργία πάρθηκε από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, ύστερα από την άρνηση των μεταλλουργικών επιχειρήσεων να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των μεταλλεργατών. Είχε προηγηθεί μια ακόμη συνέλευση, κατά την οποία αποφασίστηκε να απαιτηθεί από τις εταιρίες να απαντήσουν μέσα σε τρεις μέρες στα αιτήματά τους.

Ωστόσο οι εταιρίες "3ΚΠ" και "Φέργκαλ",μέσω εκπροσώπων τους, σε συνάντηση που είχαν με τους συνδικαλιστές την περασμένη βδομάδα, επέμειναν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι όλα καλώς γίνονται! Η "Τεχνική Ενωση" δήλωσε γραπτά ότι είναι συνεργάσιμη, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τίποτα, ενώ οι άλλες επιχειρήσεις δεν έχουν καν απαντήσει.

Ετσι, μετά από αυτές τις εξελίξεις οι μεταλλεργάτες πραγματοποίησαν και δεύτερη συνέλευση προχτές, στο χώρο του σωληνουργείου των ΕΛΔΑ, παρουσία του προέδρου και του γραμματέα του Συνδικάτου Μετάλλου ΠειραιάΙ. Πουντίδη και Κ. Φάκαρου,αντίστοιχα, όπου και αποφάσισαν 24ωρη απεργία,απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ