Τετάρτη 4 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός 34χρονος εναερίτης

Χτυπήθηκε από κεραυνό την Κυριακή, στην Ημαθία, ο τεχνικός της ΔΕΗ Γ. Τσιμόπουλος

Πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ, άφησε προχτές, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας,την τελευταία του πνοή ο εναερίτης τεχνικός της ΔΕΗ Γιώργος Τσιμόπουλος 34 ετών, πατέρας δυο παιδιών, όταν στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει βλάβη σε δίκτυο, κατά τη διάρκεια μεγάλης νεροποντής, τον χτύπησε κεραυνός, όπως καταγγέλλει η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ!Το τραγικό αυτό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στη "μακάβρια λίστα" των 10 θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, αυτής της χρονιάς, στη ΔΕΗ και στα εργολαβικά συνεργεία που εκτελούν εργασίες στην επιχείρηση!

Συγκεκριμένα, ο άτυχος εργάτης, στάλθηκε προχτές το βράδυ να αποκαταστήσει βλάβη που είχε υποστεί δίκτυο της ΔΕΗ. Παρά την πρωτοφανή νεροποντή ο Γ. Τσιμόπουλος σκαρφάλωσε στην κολόνα για να επισκευάσει τη βλάβη, ώσπου ένας κεραυνός του έκοψε το νήμα της ζωής.

"Οταν όλοι οι άνθρωποι σπεύδουν να προστατευτούν από τις καλοκαιρινές νεροποντές κάποιοι αναγκάζονται, σαν να είναι ακροβάτες, να σκαρφαλώνουν στις κολόνες και τους πυλώνες της ΔΕΗ, προκειμένου να αποκαταστήσουν βλάβες και να δώσουν στους πολίτες το αγαθό που λέγεται ηλεκτρική ενέργεια". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕ-ΔΕΗ με αφορμή το νέο τραγικό θανατηφόρο ατύχημα.

Το ατύχημα αυτό, σημειώνεται στην ανακοίνωση, έφερε για μια ακόμα φορά στην επικαιρότητα το τεράστιο πρόβλημα των εργατικών ατυχημάτων στο χώρο της ΔΕΗ και το φόρο αίματος που πληρώνουν κατ' έτος οι εργατοτεχνίτες της επιχείρησης. Η ΕΤΕ-ΔΕΗ υπογραμμίζει την ανάγκη να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να πάψουμε να θρηνούμε θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ