Τετάρτη 4 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιτροπή αγώνα για τη ΛΑΡΚΟ

Σε αγωνιστικό συντονισμό για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ, καλεί η Επιτροπή Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ

Σε συντονισμό και κοινή δράση καλεί όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ,τους κατοίκους της περιοχής και τους τοπικούς φορείς, για να σώσουν έναν από τους εναπομείναντες οικονομικούς πνεύμονες της χώρας, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Τους καλεί να συγκροτήσουν "επιτροπή αγώνα για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ", επισημαίνοντας ότι είναι μονόδρομος ο αγώνας και η ενότητα.

"Η ΛΑΡΚΟ - αναφέρεται - καθημερινά φθίνει, αποδιοργανώνεται, απαξιώνεται, με σκοπό να ξεπουληθεί ή και να οδηγηθεί σε οριστικό κλείσιμο. Το ξεπούλημα ή το οριστικό κλείσιμό της θα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ, που συμφώνησαν για τη διάλυση του ΟΑΕ (Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων). Μιας πολιτικής, που είναι δεμένη στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Συνθήκης του Αμστερνταμ". Η Οργάνωση επισημαίνει ότι τη "νύφη" από αυτήν την πολιτική την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, με απολύσεις, διόγκωση της ανεργίας, με το χτύπημα των κατακτήσεών τους. Τονίζει, επίσης, τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν γι' αυτήν την κατάσταση οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ, στο Εργατικό Κέντρο της περιοχής και στα σωματεία και συμπληρώνει ότι απαιτούνται: "Πρωτοβουλίες, συσπειρώσεις και συντονισμός της δράσης με όλους τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς της περιοχής, για ένα καλύτερο αύριο, τόσο δικό μας, όσο και των παιδιών μας. Δεν μπορεί να έχουμε φιλεργατική και προς όφελος της εθνικής οικονομίας λύση με τη σημερινή πολιτική του ξεπουλήματος του δημόσιου τομέα της οικονομίας".

Η λύση, υπογραμμίζει, βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ, "στον άλλον δρόμο ανάπτυξης που προτείνει. Στο αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης". "Τότε μόνο - συνεχίζει - μπορεί να έχει βάση η πρόταση για ενιαίο φορέα νικελίου και μονάδα ανοξείδωτου χάλυβα με καθετοποιημένη την παραγωγική διαδικασία".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει η κοροϊδία στους απολυμένους, να διασφαλιστεί το εισόδημα! (2024-09-18 00:00:00.0)
Νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας σήμερα στην Αθήνα (2024-05-28 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα να σταματήσουμε το έγκλημα! (2024-05-11 00:00:00.0)
Ολοταχώς για ιδιωτικοποίηση (2013-08-21 00:00:00.0)
"Να μη λείψει κανείς" (1999-01-13 00:00:00.0)
Αγώνας για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ (1998-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ