Τετάρτη 4 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαπραγματεύσεις

ΛΟΙΠΟΝ,πρόκειται για μοναδικής σύλληψης νομοσχέδιο αυτό της Βάσως Παπανδρέου για τις συλλογικές συμβάσεις στο δημόσιο τομέα και τις μονιμοποιήσεις προσωπικού! Επιτέλους, θα διαπραγματεύονται - λέει - οι δημόσιοι υπάλληλοι όπως και οι ιδιωτικοί!

***

Με μια μικρή διαφορά όμως. Δε θα συζητούνται θέματα μισθών και ασφαλιστικών και εργασιακών σχέσεων! Οπότε αντικείμενο των διαπραγματεύσεων θα μπορεί να είναι... το πού θα τοποθετούνται οι γλάστρες στα γραφεία των υπαλλήλων!

***

Επίσης, θα μπορεί να αναπτυχθεί ένας ευρύτατος διάλογος και σκληρές διαπραγματεύσεις για το σοβαρότατο θέμα της... παρουσίας κατοικίδιων ζώων στις δημόσιες υπηρεσίες εν ώρα εργασίας.

***

Το ανούσιο θέμα των ετήσιων αυξήσεων των αποδοχών, μεγαλόψυχα, η κυβέρνηση το... "παίρνει επάνω της" και θα το ρυθμίζει με νόμο, τον οποίο θα αποφασίζει μόνη της!

***

Βεβαίως, να μην ξεχνάμε ότι τα έχει κανονίσει έτσι ώστε οι βασικές διαπραγματεύσεις να είναι με την ΑΔΕΔΥ, όπου βέβαια ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ θα... φροντίσουν ώστε το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων να μη βγει έξω από... τους εθνικούς στόχους, δηλαδή τον εξής ένα: Την είσοδο στην ΟΝΕ.

***

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για παροχή βοήθειας της Ρωσίας προς τη Γιουγκοσλαβία και συγκεκριμένα πυραύλων S-300 "αποκάλυψε" αμερικανικό περιοδικό χτες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εναντίον των ΗΠΑ στον πόλεμο για το Κόσσοβο! Τι θέλουν να αποδείξουν άραγε με αυτό οι Αμερικανοί; Οτι η Γιουγκοσλαβία αποτελούσε κίνδυνο για την περιοχή;

***

Ας μας τα πουν αυτά όταν περισυλλέξουν τους πυραύλους ενεργού ουρανίου που έχουν "αμολήσει" σε όλη την Αδριατική με άγνωστες ακόμα επιπτώσεις στην περιοχή, που ίσως και να μη μάθουμε ποτέ. Πάει πολύ να το παίζουν και... θύματα στην όλη ιστορία. Είναι πολύ πρόσφατες οι μνήμες από τη δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ