Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συμβουλές προς την κυβέρνηση

Γνωστός είναι ο ρόλος που έπαιξε η "Καθημερινή", στη διάρκεια της βάρβαρης επέμβασης των ΑμερικανοΕυρωπαίων στο Κόσσοβο. Στήριξε, ουσιαστικά, το έγκλημα αυτό, έδωσε βήμα στις δήθεν ανθρωπιστικές παρεμβάσεις και στα περί "εθνοκάθαρσης". Φυσικά, με την εξέλιξη των πραγμάτων, υπήρξαν διάφοροι ελιγμοί, όπως και παρατηρήσεις για εθνοκάθαρση από την πλευρά του "Ουτσεκά".

Ομως, τώρα που τα πράγματα έφτασαν στο "ταμείο", έχουμε τη στιβαρή και "συνεπή" παρέμβαση. Ετσι, στο προχτεσινό σχόλιό της, η εφημερίδα σημειώνει για τους Ελληνες επιχειρηματίες: "...διακινδύνευσαν, καινοτόμησαν και επέτυχαν να διεισδύσουν στις αναδυόμενες αγορές της Βαλκανικής, ενισχύοντας, ταυτόχρονα, το κύρος του ελληνισμού, κατά τρόπο σαφώς αποτελεσματικότερο απ' ό,τι η Ελλάς ως κρατική οντότητα, εσωστρεφής και, κατά κανόνα, αναποτελεσματική".

Αναφερόμενο το σχόλιο στις μεθοδεύσεις για "υπονόμευση των νομίμων δικαιωμάτων Ελλήνων επιχειρηματιών στο Κόσσοβο", αφού επαινεί την κυβέρνηση για την ταύτισή της με το ΝΑΤΟ στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας (σ.σ. βλέπε βρώμικο πόλεμο), παρά την αντίδραση του 90% του ελληνικού λαού, καταλήγει με την παρότρυνση - συμβουλή: "... έχει την υποχρέωση πλέον να διασφαλίσει ως αντάλλαγμα τα νόμιμα συμφέροντα των πολιτών της".

Διαπιστευτήρια στους βιομήχανους δίνει, χρόνια τώρα, η "Καθημερινή" και με ιδιαίτερη, μάλιστα, επιτυχία. Τώρα μας επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, ότι, "όταν πρέπει", συμβουλεύει την κυβέρνηση, ώστε αυτή να παίζει πιο σωστά το ρόλο της προς όφελος του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ