Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΧΙ στην αυθαιρεσία

Καταγγέλλονται τα ΕΛΔΑ για την απαγόρευση εισόδου σε συνδικαλιστή

Την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας, η οποία εκφράστηκε με την απαγόρευση της εισόδου στα ΕΛΔΑ, προχτές το μεσημέρι, στον γραμματέα του Συνδικάτου Μετάλλου ΠειραιάΚ. Φάκαρου,καταγγέλλει, με επιστολή του προς την Εισαγγελία Αθηνών,το υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας Λιοσίων,το συνδικάτο.

Το συνδικάτο επισημαίνει ότι προχτές το μεσημέρι και ενώ η θερμοκρασία ήταν υψηλή, ο γραμματέας του συνδικάτου θέλησε να ενημερώσει τους εργαζόμενους στο χώρο για τα μέτρα προφύλαξής τους, αλλά όταν επιχείρησε να μπει στα ΕΛΔΑ απωθήθηκε βίαια από το προσωπικό ασφαλείας της πύλης, με εντολή του κ. Δωδώνη, άγνωστης ιδιότητας.

"Εδώ μπαίνει ένα τεράστιο ερώτημα. Ο κ. Δωδώνης - τονίζει το συνδικάτο - που έδωσε την εντολή, αν δεν εφαρμόζει την ελληνική νομοθεσία 1264/82 περί συνδικαλιστικής δραστηριότητας, τότε ποια νομοθεσία θέλει να εφαρμόσει στα ΕΛΔΑ; Μήπως κάποια αφρικανική της εποχής της αποικιοκρατίας; Μήπως κάποιον άλλο νόμο, ώστε να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους;".

"Ενα άλλο σημείο που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά - αναφέρει, επίσης, το συνδικάτο - είναι ότι αυτό το διάστημα, με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις ενάντια στις παράνομες και αυθαίρετες συμβάσεις των υπεργολάβων. Μήπως ο κ. Δωδώνης στεναχωριέται που προσπαθούμε να "σπάσουμε το απόστημα" των εργολάβων, που κλέβουν το ΙΚΑ, την Εφορία και, γενικότερα, το ελληνικό δημόσιο";

Τέλος, σημειώνεται: "Κύριε εισαγγελέα, ζητάμε την παρέμβασή σας, για να γίνει γνωστό και στη διοίκηση των Διυλιστηρίων ότι κανένας πρόεδρος και κανένας διευθυντής εταιρίας δεν είναι υπεράνω του Νόμου και ότι η Ελληνική Εργατική Νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί και στο χώρο των Ελληνικών Διυλιστηρίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ