Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η νέα δομή

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ πληροφορίες, χαρακτήρισε η κυβέρνηση, το ότι υπήρξε πρόταση προς το ΝΑΤΟ για αεροπορικό έλεγχο περιοχών του Αιγαίου, από την πλευρά της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ενδώσει σε τέτοιες διεκδικήσεις.

***

Αυτά, με αφορμή την υλοποίηση των σχεδίων της Νέας Δομής του ΝΑΤΟ με το Στρατηγείο της Λάρισας, το οποίο, όπως μαθαίνουμε, στοχεύουν να λειτουργήσει την 1η Σεπτέμβρη.

***

Εμείς - καλόπιστοι - να δεχτούμε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενδώσει σε τέτοια τουρκικά αιτήματα, αφού είναι θέματα εθνικής κυριαρχίας. Το ερώτημα, όμως, είναι από πού και ως πού ανοίγονται τέτοιου είδους συζητήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ;

***

Διότι, πώς γίνεται η Τουρκία να ζητάει από το ΝΑΤΟ, κάτι που, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να της το δώσει, αφού... δεν το έχει; Δηλαδή, δικαιώματα στρατιωτικού ελέγχου σε περιοχές του Αιγαίου;..

***

Ομως, επειδή δεν μπορεί ξαφνικά να ...τρελάθηκαν οι Τούρκοι και να ζητάνε ό,τι τους κατέβει, συμπερασματικά, καταλήγουμε στο ότι ...κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Και ο λάκκος είναι, βέβαια, ότι, με τη συμμετοχή της στη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει ουσιαστικά κυριαρχικά δικαιώματα.

***

Τέλος πάντων, δυστυχώς, αυτή η ιστορία κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει και θα μας απασχολήσει πάρα πολλές φορές στο μέλλον, αφού συνολικά η κατάσταση στη Βαλκανική Χερσόνησο κάθε άλλο παρά ήρεμη είναι. Οι χτεσινές τουρκικές παραβιάσεις είναι χαρακτηριστικές...

***

ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με τις απόψεις που εξέφρασε χτες ο Χριστόδουλος, σχετικά με ότι οι ιστορίες με μάγια ή τη λεγόμενη αστρολογία είναι ανοησίες και απευθύνονται σε αφελείς. Πλην όμως, τέτοια φαινόμενα θα ήταν καλύτερο να τα εξετάζει ...μέσα στην εκκλησία κι όχι έξω από αυτήν!

***

Οι ιστορίες με εικόνες, που κινούνται, δακρύζουν, χάνονται και έχουν, τέλος πάντων, ...πολλές άλλες δραστηριότητες και ιδιότητες, ακούγονται παντού σε όλη την Ελλάδα από εκκλησιαστικούς φορείς, επίσημους και ανεπίσημους, και δεν είναι σπάνια τα φαινόμενα της εκμετάλλευσης αφελών πιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ