Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
"Μπάζει νερά" η ασυδοσία

Αποτελέσματα άρχισε να φέρνει ο αγώνα των ναυτεργατών σε Πάτρα - Ηγουμενίτσα

Μια μικρή ανάσα στους μακροχρόνιους άνεργους ναυτεργάτες, άρχισε να δίνει ο αγώνας που έχουν ξεκινήσει οι ναυτεργάτες εδώ και τέσσερις μέρες,ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία που επικρατεί στα ελληνόκτητα τουριστικά πλοία με σημαίες ευκαιρίας, τα οποία εκτελούν τη γραμμή Ελλάδα - Ιταλία και καταπλέουν στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Από χτες άρχισαν να ναυτολογούνται, σε μια σειρά ανασφάλιστα πλοία, μακράς διαρκείας άνεργοι ναυτεργάτες, καλύπτοντας έτσι τις ελλείψεις στις οργανικές συνθέσεις, που έχουν εντοπίσει οι συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες. Συγκεκριμένα, χτες, ναυτολογήθηκαν από ένας μηχανοδηγός σε δύο πλοία του εφοπλιστή Γιαννάτου,στα "MARIA G" και "ΑΦΡΟΔΙΤΗ",τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι της Πάτρας. Σήμερα αναμένεται να ναυτολογηθούν σε αυτά τα πλοία και ναύτες. Επίσης, ναυτολογήθηκε ένας τρίτος μηχανικός στο πλοίο "ΓΙΟΥΡΟΜΑΤΖΙΚ" του εφοπλιστή Αποστόλη Βεντούρη και έπεται συνέχεια.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας,αναμένεται να ναυτολογηθούν δύο "λαδάδες" και τρίτοι μηχανικοί, για να καλύψουν τις σοβαρές ελλείψεις που εντόπισαν οι συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες στις οργανικές συνθέσεις των τουριστικών πλοίων "ΙΟΝΙΣ" και "ΕΡΜΗΣ".Επίσης σήμερα, οι συνδικαλιστές αναμένουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πλοίο "ΚΑΠΤΕΝ ΖΑΜΑΝ", στο οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες επίσης, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην οργανική σύνθεση, αλλά και ανασφάλιστοι ναυτεργάτες. Να σημειωθεί ότι οι ναυτεργάτες απαιτούν, εκτός από τη ναυτολόγηση Ελλήνων ναυτεργατών σε αυτά τα πλοία, να συμβληθούν με το ΝΑΤ και να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις των μεσογειακών τουριστικών πλοίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ