Πέμπτη 26 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Καθημερινές οι νεανικές συναντήσεις στη Β. Ελλάδα

Με καθημερινές εκδηλώσεις σε κάθε γειτονιά και χωριό της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται οι συναντήσεις των νεαρών κομμουνιστών με τους νέους της πόλης και της περιφέρειας, δίνοντας το τελικό ραντεβού στις 10, 11 και 12 του Σεπτέμβρη στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με δύο προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία και στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς το βράδυ της Τρίτης, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έθεσαν προς συζήτηση τα επίκαιρα ζητήματα της παιδείας και της ειρήνης στην περιοχή, καταδικάζοντας την πολιτική της υποταγής στις εντολές των πολυεθνικών, της πολιτικής που καταπατά βίαια τα δικαιώματα των εργαζομένων της νεολαίας, ολόκληρου του λαού.

Αναφερόμενη η Αγγελική Μαργαρίτη,μέλος του ΝΣ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο πάρκο του Αγίου Σπυρίδωνα Τριανδρίας, στην ένταση των ταξικών φραγμών που μεγαλώνουν στο χώρο της παιδείας, κλείνοντας το δρόμο προς τη μόρφωση στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, προειδοποίησε ότι ο "Σεπτέμβρης έρχεται και οι μαθητές θα ξαναμπούν πιο δυναμωμένοι στους νέους αγώνες".

Το Σαββατοκύριακο στην Κομοτηνή

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι δεκάδες εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" σε Μακεδονία και Θράκη.

Στην Κομοτηνή θα σταθμεύσει αυτό το Σαββατοκύριακο 28 και 29/8 το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", όπου θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκδηλώσεων, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το Σάββατο, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Λάζαρο Μπάμπα,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γλέντι με έντεχνο λαϊκό τραγούδι, ενώ την Κυριακή το μουσικό πρόγραμμα θα πλαισιώσουν δυο τοπικά, μαθητικά, ροκ συγκροτήματα και οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 8.30 μ.μ.

"Ολο το προηγούμενο διάστημα η οργάνωση ανέπτυξε πλούσια δράση στη νεολαία της περιοχής, στο πανεπιστήμιο και φυσικά στα σχολεία. Αυτή μας η δράση είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της οργάνωσης και επίσης άρχισε "να αλλάζει το κλίμα", να στρέφεται υπέρ της ΚΝΕ", λέει ο Κώστας Δημουλάς,γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης και τονίζει ότι "περιμένουμε να είναι αντίστοιχη η ανταπόκριση της νεολαίας και στο φεστιβάλ μας".

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Σήμερα:

- Στου Χαριλάου Θεσσαλονίκης,με θέμα "Παιδεία".

- Στο Λευκό Πύργο,με θέμα "Εργασιακές σχέσεις και συνθήκες εργασίας"

- Στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

  • Αύριο Παρασκευή:

- Στο Κορδελιό,με θέμα "Ειρήνη".

- Στα Κίμινα Θεσσαλονίκης,με θέμα "Παιδεία".

- Στο Φιλώτα Φλώρινας κι ακόμα στην Κορώνη και στην Αλίαρτο.

  • Το Σάββατο:

- Στα Γιαννιτσά,στις 8.30 μ.μ.,με ομιλητή τον Παναγιώτη Παλαβό,μέλος του Γραφείου του ΚΣ.

- Στη Βέροια,στο πάρκο Αγ. Αναργύρων, στις 8.30 μ.μ.,με ομιλητή τον Κώστα Ψυχογιό,μέλος του ΚΣ.

- Στην Παραλία Ε Θεσσαλονίκης, στο Αμύνταιο.

- Στον Πύργο,με ομιλητή τον Χρήστο Τσαντή,μέλος του ΚΣ.

- Στο Αργοστόλι,με ομιλητή τον Ιορδάνη Δρακόπουλο,μέλος του ΚΣ.

- Στη Μεσσήνη,στη Μεγαλόπολη,στην Πάρο,στην Ελασσόνα,στο Αλιβέρι,στη Μακρακώμη Φθιώτιδας,στο Ευπάλιο Φωκίδας,στην Αντίκυρα,στον Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας,στην Ηγουμενίτσα.

  • Την Κυριακή:

- Στη Νιγρίτα,με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρο Παναγιώτου.

- Στην Πύλο,στο Αργος,στη Σκόπελο,στη Γιάννουλη Λάρισας,στην Πρέβεζα,στη Λευκάδα,στο Λιτόχωρο,στη Μηχανιώνα,στην Πτολεμαϊδα και στην Κρύα Βρύση Πέλλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ