Πέμπτη 26 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
ΑντιΝΑΤΟικές αγωνιστικές εκδηλώσεις

Ξεκίνησαν χτες με την αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου οι αγωνιστικές, αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στη Λάρισα, η Επιτροπή κατά του Πολέμου,την οποία έχουν συστήσει όλοι οι δευτεροβάθμιοι και πολλοί πρωτοβάθμιοι μαζικοί φορείς και άλλες οργανώσεις του νομού.

Η Επιτροπή κατά του Πολέμου συνεχίζει τον αγώνα, με πολλές μορφές, μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, περιοδείες, συναντήσεις κι επαφές με δημάρχους του νομού και εκπροσώπους μαζικών φορέων και με άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις και καλεί το λαό της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας να συμμετάσχει στην πάλη, απαιτώντας να μην εγκατασταθούν και να μη λειτουργήσουν τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν:

  • Αύριο Παρασκευή, 27 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου,θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης,με θέμα "Ο ρόλος των ΝΑΤΟικών στρατηγείων στη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ και οι επιπτώσεις από τη λειτουργία τους στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, στην κοινωνική και πολιτική ζωή της περιοχής και στο φυσικό περιβάλλον" και με τη συμμετοχή της δημοσιογράφου Λιάνας Κανέλλη και των καθηγητών πανεπιστημίου Ζήση Παπαδημητρίου και Τριαντάφυλλου Αλμπάνη.
  • Την Τρίτη, 31 Αυγούστου,θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία του Τυρνάβου και στη συνέχεια πορεία προς τις εγκαταστάσεις του χερσαίου στρατηγείου του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στο στρατόπεδο "Σχοινά".
Εξω το στρατηγεία των φονιάδων

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ,που από πολύ νωρίς προειδοποιούσε το λαό της περιοχής για τους κινδύνους που δημιουργούνται από την εγκατάσταση των στρατηγείων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με προκήρυξή της με τίτλο "Εξω το στρατηγείο των φονιάδων" και την παρότρυνση "Εμπρός να διώξουμε από τον τόπο μας το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του πολέμου και της απειλής για την Εθνική Κυριαρχία", καλεί κάθε Θεσσαλό πατριώτη, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκει, να πάρει σωστή θέση απέναντι στο ΝΑΤΟ και στη λειτουργία των στρατηγείων του, όπως έκανε και για τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και να πάρει ενεργό μέρος στις φιλειρηνικές εκδηλώσεις και να στηρίξει το αντιΝΑΤΟικό, αντιπολεμικό μέτωπο του λαού μας.

Στην προκήρυξη αυτή η ΚΟ Θεσσαλίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Με βάση τη νέα δομή του ΝΑΤΟ καταργούνται τα εθνικά επιχειρησιακά όρια. Ετσι το Υποστρατηγείο της Λάρισας, που βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους, δεν καλύπτει κατ' ανάγκη και την ελληνική επικράτεια και όποτε θελήσει η διοίκηση της Νάπολης μπορεί τμήματα του ελληνικού εθνικού χώρου, για παράδειγμα το Αιγαίο, να παραχωρούνται επιχειρησιακά στον τουρκικό έλεγχο μέσω του ΝΑΤΟικού Υποστρατηγείου της Σμύρνης.

Με τον τρόπο αυτό η ελληνική εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο τίθεται υπό διαρκή αμφισβήτηση όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από τους Αμερικανούς και τα όργανα του ΝΑΤΟ".

Ενώ επίσης η προκήρυξη επισημαίνει: "Η συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτόν εγκληματικό οργανισμό και η εξυπηρέτηση των στόχων και των σχεδίων του όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, αντίθετα αντιπροσωπεύει μεγάλο κίνδυνο για την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, για το ειρηνικό μέλλον του Λαού μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναντιόμαστε 7 - 8 Ιούλη. Στόχος: ΝΑΤΟικό στρατηγείο Τυρνάβου (2001-06-15 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της «Dynamic Mix» (2000-05-27 00:00:00.0)
Μια απορία (1997-12-06 00:00:00.0)
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ (1997-10-07 00:00:00.0)
Ο στρατός της "νέας τάξης" (1997-09-25 00:00:00.0)
Το Αιγαίο, θυσία για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου (1997-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ