Πέμπτη 26 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΣΟΥΛΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να φύγουν τα στρατηγεία των φονιάδων του ΝΑΤΟ

- Πώς εξηγείτε το "φούντωμα" του φιλειρηνικού, αντινατοϊκού κινήματος, το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή σας;

- Οι τελευταίες εξελίξεις με τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας έδωσαν, πραγματικά, νέα ώθηση στο φιλειρηνικό, αντινατοϊκό κίνημα της περιοχής μας, το οποίο έχει ιστορία χρόνων σε αγώνες. Στη διάρκεια του πολέμου πραγματοποιήθηκαν πολλές, μαζικές και δυναμικές αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, αφού συνειδητοποιήθηκαν καλύτερα οι κίνδυνοι που συνεπάγεται η παρουσία και η δράση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και η πρόσδεση της χώρας μας σ' αυτόν τον πολεμικό ιμπεριαλιστικό οργανισμό. Ιδιαίτερες και μεγαλύτερες ανησυχίες προκαλεί στο λαό της περιοχής μας η υλοποίηση της Νέας Δομής του ΝΑΤΟ, που συνδυάζεται με την εγκατάσταση και λειτουργία των στρατηγείων του, στη Λάρισα. Γι' αυτό, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης, συγκροτήθηκε Επιτροπή κατά του Πολέμου, στην οποία συμμετέχουν όλες, σχεδόν, οι δευτεροβάθμιες μαζικές οργανώσεις του νομού μας και πάρα πολλοί άλλοι μαζικοί φορείς, ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα υπέρ της ειρήνης, κατά του ιμπεριαλισμού και για να αποτρέψουμε τη λειτουργία των στρατηγείων των φονιάδων, στη Λάρισα.

- Τα στρατηγεία βρίσκονται στο "στόχαστρο" των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στη Λάρισα;

- Την 1η Σεπτέμβρη αρχίζει επίσημα η λειτουργία του χερσαίου στρατηγείου στον Τύρναβο, ενώ, ταυτόχρονα, ενεργοποιείται και το αεροπορικό στο ΑΤΑ, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα της εγκατάστασής του στο Κουτσόχερο της Λάρισας. Με τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Επιτροπή κατά του Πολέμου - οι οποίες περιλαμβάνουν φιλειρηνική συναυλία, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το ρόλο του ΝΑΤΟ και τις επιπτώσεις των στρατηγείων του και θα κορυφωθούν με το μεγάλο συλλαλητήριο, στις 31 Αυγούστου στον Τύρναβο - ο λαός της Λάρισας κι όλης της Θεσσαλίας διαδηλώνει την απαίτησή του να φύγουν τα στρατηγεία του θανάτου από την περιοχή μας και γενικότερα τη χώρα μας. Καλούμε κάθε Θεσσαλό πατριώτη, σε όποιο πολιτικό χώρο κι αν ανήκει, να πάρει θέση κατά του ΝΑΤΟ και των στρατηγείων και να συμμετάσχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις, στηρίζοντας ενεργά το αντιπολεμικό, αντινατοϊκό μέτωπο του λαού μας.

- Παρά τις λαϊκές αντιδράσεις η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να "κάνει πίσω" στο θέμα των στρατηγείων.

- Αν η κυβέρνηση κάνει το "λάθος" και υποτιμήσει τη δύναμη και τη δυναμική του αντιπολεμικού, αντινατοϊκού κινήματος, δε θα της βγει σε καλό. Ο λαός μας καταλαβαίνει ότι με τη λειτουργία των στρατηγείων, το ΝΑΤΟ αποκτά ένα ακόμα βασικό εργαλείο για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων κατά των λαών της ευρύτερης περιοχής, ενώ η χώρα μας μετατρέπεται σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο σε βάρος άλλων χωρών. Συνειδητοποιεί, επίσης, ότι με τη Νέα Δομή της Συμμαχίας αμφισβητείται έμπρακτα η ελληνική εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο, το οποίο διχοτομείται, όπως ζητούν οι στρατοκράτες της Τουρκίας και τίθεται υπό αμερικάνικη επικυριαρχία. Κι επειδή κανένας Ελληνας πατριώτης δεν αποδέχεται την υπονόμευση της ανεξαρτησίας και τη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, ο λαός μας θα εντείνει την πάλη του κατά του ιμπεριαλισμού, αλλά και εναντίον της κυβέρνησης, που φέρει ιστορικές ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώνεται. Οι λαϊκοί αγώνες θ' αποκαλύψουν πιο καθαρά την επικινδυνότητα και τον "προδοτικό" χαρακτήρα της πολιτικής υποταγής στους ιμπεριαλιστές και συνευθύνης για τα εγκλήματα της "νέας τάξης", που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Κι αν αυτές δεν "κάνουν πίσω" κι επιμείνουν σ' αυτή την πολιτική, αδιαφορώντας για τα πατριωτικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας, το φιλειρηνικό, αντινατοϊκό κίνημα είναι σε θέση να τις διώξει, μαζί με τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ.

Π. Ρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώνουν έξω από το στρατηγείο (2001-08-29 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο (2001-08-19 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο κατά του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου της Λάρισας (2001-08-10 00:00:00.0)
Εγκαινιάστηκε κατάστημα αφορολογήτων ειδών! (2000-07-11 00:00:00.0)
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα στρατηγεία (1999-08-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ