Πέμπτη 26 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ"
Με την ανοχή της κυβέρνησης

Διάβημα του βουλευτή του ΚΚΕ, Μπ. Αγγουράκη, σε υπουργούς, για τη συμμετοχή κρατικών οργάνων στις εμφυλιοπολεμικές εκδηλώσεις

Με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης γίνονται οι εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας και οι "γιορτές μίσους" των διάφορων "κομμουνιστοφάγων" με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις αυτές στις οποίες μάλιστα σύμφωνα με τις σχετικές προσκλήσεις θα συμμετάσχουν και κρατικές αρχές, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους υπουργούς Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και παράλληλα τους απέστειλε και σχετικό έγγραφο ζητώντας να παρέμβουν ειδικά για τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας.

Μόνο η υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Β. Παπανδρέου, ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να απαγορεύσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και είπε ότι θα δει τι θα γίνει με τη συμμετοχή στις γιορτές μίσους εκπροσώπων τοπικών αρχών.

Η επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς ο Μπ. Αγγουράκης είναι η εξής:

"Στις 29 Αυγούστου ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Δράμας σε συνεργασία με την Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, οργανώνουν γιορτή μίσους επαναφέροντας το εμφυλιακό κλίμα του παρελθόντος. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης που σας αποστέλλουμε, οι οργανωτές αναφέρουν ότι θα καταθέσουν στεφάνια μεταξύ άλλων και οι Ενοπλες Δυνάμεις, ο Διευθυντής της Αστυνομίας και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος.

Θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει τέλος σε ανάλογες εκδηλώσεις και σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει σε αυτές να παρευρίσκονται οι κατά τόπους αρχές και υπηρεσιακοί παράγοντες, αναμένουμε την έγκαιρη παρέμβασή σας.

Σημειώνουμε, ότι όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, ανάλογες εκδηλώσεις οργανώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει προσπάθεια του δήμου να θέσει εμπόδια στη γιορτή για τα παιδιά των πυρόπληκτων (2018-12-28 00:00:00.0)
Τα παιδιά στο επίκεντρο της ταξικής αλληλεγγύης (2013-12-21 00:00:00.0)
Παραμονές γιορτών ο «διάλογος» (2005-12-17 00:00:00.0)
Ακάλυπτες οι μισές θέσεις εποπτών (1998-01-14 00:00:00.0)
Κανείς δεν τους κάνει χάρη... (1997-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ