Τετάρτη 29 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Διαδηλώνουν έξω από το στρατηγείο

Την Κυριακή το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο στον Τύρναβο

Από παλαιότερη κινητοποίηση του φιλειρηνικού κινήματος έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου
Από παλαιότερη κινητοποίηση του φιλειρηνικού κινήματος έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου
Μήνυμα έντασης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης θα στείλουν οι φιλειρηνιστές της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στο αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στον Τύρναβο. Το συλλαλητήριο, που διοργανώνουν η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου και συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις και φορείς της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Εκεί θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί εκπροσώπων των φορέων της Θεσσαλίας και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους του Τυρνάβου και η κεντρική ομιλία από εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής. Για τη μεταφορά των διαδηλωτών θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από την πλατεία Λαού, στη Λάρισα, στις 6 το απόγευμα. Με ανάλογο τρόπο θα γίνει και η μεταφορά των διαδηλωτών από τους άλλους νομούς της Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου απευθύνοντας στους Θεσσαλούς κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο επισημαίνει: «Καλούνται οι εργαζόμενοι, τ' άλλα λαϊκά στρώματα, η νεολαία να δώσουν το φιλειρηνικό, αγωνιστικό "παρών" για να εκφραστεί η αντίθεση του λαού μας ενάντια στο ΝΑΤΟ και τη δράση του στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Για να απαιτήσουμε να φύγει το στρατηγείο από την πατρίδα μας, ν' αποχωρήσουν οι Ελληνες στρατιώτες από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις Κατοχής στη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και την ΠΓΔΜ. Για να γίνει η Ελλάδα παράγοντας ειρήνης στην περιοχή και όχι στήριγμα και προγεφύρωμα της εγκληματικής δράσης του ΝΑΤΟ κατά των γειτονικών λαών. Για ν' ακολουθήσει η πατρίδα μας μια πραγματικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, με κριτήριο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι της ελληνικής πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού».

Και καταλήγει: «Τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας, μας βάζουν όλους μπροστά στην ευθύνη να στηρίξουμε ένα πλατύ λαϊκό κίνημα κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων που ξετυλίγονται στη γειτονιά μας. Είναι καιρός ν' αντιδράσουμε με συνέπεια και συνέχεια. Ηδη οι λαοί πληρώνουν ακριβά τη δράση του ΝΑΤΟ. Πρέπει ν' αντιδράσουμε τώρα. Πρέπει ν' αποτρέψουμε τα δεινά που ετοιμάζονται και για το λαό μας. Εχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή του λαού στην εκδήλωση και η σταθερή δράση λαού και των φορέων του κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού».

Σε συνεδρίασή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας πήρε απόφαση συμμετοχής στο αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο, τιμώντας την 1η Σεπτέμβρη που είναι Παγκόσμια Μέρα των Συνδικάτων για την ειρήνη. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας «αποτελεί πατριωτικό καθήκον η αντίσταση στο ΝΑΤΟ».

Με ανακοίνωσή του και το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ απευθύνει στα μέλη και στους φίλους της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ