Τετάρτη 29 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Περάστε κόσμε...

Σειρά είχε χτες δεύτερο γαλλικό πολεμικό πλοίο

Την ώρα που διάφοροι μεγαλοσχήμονες δείχνουν να «ανησυχούν» για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, και την ίδια στιγμή συναινούν στο ξεπούλημά της διαφωνώντας απλά στα ποσοστά ιδιωτικοποίησης των δημόσιων και κοινωφελών οργανισμών και επιχειρήσεων της πόλης, το Λιμάνι (ΟΛΘ) που από τη Δευτέρα παίζει και στο ταμπλό του χρηματιστηρίου συνεχίζει να βρίσκεται υπό την κατοχή των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και η Θεσσαλονίκη να έχει μετατραπεί σε μόνιμο ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών στρατών για τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια.

Ετσι, χτες, στο πλαίσιο της επέμβασης του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, κατέπλευσε και δεύτερο γαλλικό πολεμικό πλοίο μεταφέροντας κυρίως οχήματα και πολεμικό οπλισμό για τις στρατιωτικές δυνάμεις που ήδη έχουν μεταβεί στη γειτονική χώρα, με πρόσχημα τον αφοπλισμό του «UCK».

Το γαλλικό πλοίο «Orage», έδεσε στο λιμάνι χτες νωρίς το πρωί και αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία προώθησης του πολεμικού υλικού που μετέφερε.

Στο μεταξύ, τις αντιδράσεις των εργαζομένων του ΟΛΘ, αλλά και του ΟΣΕ, προκαλεί η διαρκής υποχρεωτική εμπλοκή τους στη διαδικασία «διευκολύνσεων» που ανέλαβε η κυβέρνηση προς τους ράμπο του ΝΑΤΟ.

«Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα όπλα του θανάτου, τα όπλα του ΝΑΤΟ προς τις βαλκανικές χώρες», δήλωσε ο Π. Γούσιος, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας, εκπρόσωπος της ΔΕΣΚ. Υπενθύμισε πως από το 1999, την περίοδο των ανελέητων βομβαρδισμών εναντίον του γιουγκοσλάβικου λαού, υπάρχει απόφαση του σωματείου, με βάση την οποία τότε αποτράπηκε η κίνηση τρένων που μετέφεραν βαρύ οπλισμό.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ το μεσημέρι της Δευτέρας, τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, για συζήτηση στο Σώμα, η πρόταση ενεργοποίησης της απόφασης και η διοργάνωση αντιδράσεων. Το θέμα τελικά θα συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ.

«Αν υπάρξει απόφαση για συντονισμένη αντίδραση στη νέα εμπλοκή μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ θα συμμετέχουν μαζικά», κατέληξε ο Π. Γούσιος, αναδεικνύοντας το κλίμα που επικρατεί στην πλειοψηφία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Των υπαλλήλων που, μαζί με τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ, βιώνουν από πρώτο χέρι τη λογική και την πρακτική των επικυρίαρχων ευρωαμερικανών και λοιπών ΝΑΤΟικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ