Τετάρτη 29 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δε θέλουμε την πόλη μας ορμητήριο του ιμπεριαλισμού

Με ανακοίνωσή της η Νεανική Δράση για την Ειρήνη προαναγγέλλει πρωτοβουλίες ενίσχυσης της αντιπολεμικής δράσης του νεολαιίστικου κινήματος

Με αφορμή τα εγκαίνια της 66ης ΔΕΘ και τη συζήτηση που διεξάγεται σχετικά με το χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, καλεί τους νέους, τους νεολαιίστικους φορείς της πόλης (μαθητικά συμβούλια, φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους, επιτροπές νέων, πολιτιστικές ομάδες κλπ) τους Ελληνες στρατευμένους, να απαιτήσουν να σταματήσει να είναι η Θεσσαλονίκη ορμητήριο του ιμπεριαλισμού. Τους καλεί πολύμορφα, να αρνηθούν τη συμμετοχή Ελλήνων στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις και να απαιτήσουν να γυρίσουν αμέσως πίσω όλοι οι Ελληνες φαντάροι. Να σταματήσουν οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να διαλυθεί.

Οπως προαναγγέλλει η ΝΔΕ, το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες για να ενισχύσει τη δράση του νεολαιίστικου κινήματος στην κατεύθυνση της καταδίκης της πολιτικής των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της ελληνικής εμπλοκής σ' αυτές. Και σημειώνει την πεποίθησή της πως «το οριστικό τέρμα στον πόλεμο, την προσφυγιά, τις αλλαγές συνόρων και τη διαρκή αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, θα φέρει η πάλη των λαών και της νεολαίας των Βαλκανίων, ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό».

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΔΕ αναφέρει πως η ΝΑΤΟική επέμβαση στα Βαλκάνια συνεχίζεται, με το θέατρο της αποσταθεροποίησης και του πολέμου να έρχεται ακόμη πιο κοντά στα σύνορά μας. Και προειδοποιεί πως οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, στην οποία ήδη έχουν αναπτυχθεί 3.500 ΝΑΤΟικοί για να «επιβλέψουν» τον «εθελοντικό αφοπλισμό» των αυτονομιστών (που οι ίδιοι έχουν εξοπλίσει), συνιστούν μια επικίνδυνη κλιμάκωση που αφορά όλα τα κράτη και τους λαούς της περιοχής.

Επίσης καταγγέλλει τη συμμετοχή ελληνικού σώματος στη ΝΑΤΟική δύναμη κατοχής της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση, συνεπής με τη γενικότερη πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, καθιστά τη χώρα μας ενεργό μέρος της κρίσης και παράγοντα αποσταθεροποίησης».

Παράλληλα, διευκρινίζει, ότι η συμμετοχή ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στη ΝΑΤΟική δύναμη, αποκαλύπτει πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την ελληνική νεολαία. «Σε συνθήκες ολόπλευρης επίθεσης στα δικαιώματα της νέας γενιάς στη μόρφωση και τη δουλιά, με την ανεργία των νέων να ανέρχεται σε τρομαχτικά ποσοστά (μόνο στη Θεσσαλονίκη, ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, φτάνει το 30%), η κυβέρνηση με δέλεαρ παχυλούς μισθούς στέλνει τα παιδιά των Ελλήνων εργαζόμενων να υπερασπιστούν επενδύσεις του ελληνικού κεφαλαίου στις γύρω χώρες, να πάρουν μέρος στη «ρύθμιση» του καθεστώτος ελέγχου των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών των Βαλκανίων για λογαριασμό των Αμερικανικών και Ευρωπαϊκών πολυεθνικών». Και η ΝΔΕ καταλήγει: «οι Ελληνες φαντάροι, κάτω από τις διαταγές του ΝΑΤΟ και έξω από τα σύνορα δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ