Τετάρτη 29 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Καταγγέλλουν την κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης του λαού

Το νομοσχέδιο που προβλέπει την απαγόρευση της συνδικαλιστικής και πολιτικής προβολής με αφίσες, πανό, προκηρύξεις και κάθε είδους τέτοιας μορφής μέσα που χρησιμοποιούσαν τα συνδικάτα, διάφορες οργανώσεις και τα κόμματα για την ενημέρωση των μελών τους και την προβολή της πολιτικής τους, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου και ΤΑΕ.

«Η ουσία του μέτρου, επισημαίνεται, είναι να φιμώσουν τις αντίθετες πολιτικές, συνδικαλιστικές απόψεις, για να έχουν μονοπώλιο την ενημέρωση μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ελέγχουν η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί εκφραστές τους». «Με το μέτρο αυτό ο "εκσυγχρονισμένος - δημοκρατικός" φασισμός δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο» επισημαίνουν οι Ομοσπονδίες και τονίζουν ότι στα πλαίσια αυτά στο εξής θα έχουμε τον «τρομονόμο», την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, τη δικαστική απαγόρευση των απεργιών, το φακέλωμα με τη Σένγκεν, την εργοδοτική και δικαστική τρομοκρατία και πολλά άλλα.

«Ολα αυτά τα μέτρα παίρνονται για την προστασία της αντιδραστικής, βαθιά αντεργατικής, αντιλαϊκής και αντεθνικής πολιτικής, για την προστασία των υπερκερδών της πλουτοκρατίας, για την εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων στην οικονομία και παντού. Η περιβόητη αστική δημοκρατία, που κάτω από την πάλη των εργατών και των λαών υποχρεώθηκε να παραχωρήσει, τώρα τα παίρνει όλα πίσω, τα βάζουν στο γύψο. Τα πάντα "φερμπότεν". Αν όλα αυτά δεν είναι φασισμός, τότε τι είναι;», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες υπογραμμίζουν ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι έκφραση δύναμης, αλλά αδυναμίας μπροστά στο ογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων. «Αυτά, τονίζεται, είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα που κάθε τόσο παπαγαλίζουν οι καπιταλιστές και τα απανταχού γης κόμματά τους. Το μόνο δικαίωμα που απομένει στο λαό είναι το δικαίωμα της ψήφου κάθε τέσσερα χρόνια, που με καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα και ανέξοδες υποσχέσεις τού κλέβουν την ψήφο και μετά μούγκα».

Οπως επισημαίνεται, για την εφαρμογή του μέτρου η κυβέρνηση βάζει βαριά πρόστιμα στους παραβάτες, που αρχίζουν από 500.000 και φτάνουν στα δέκα εκατομμύρια δραχμές.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αλυσίδα των αντιδημοκρατικών μέτρων. Την κυβέρνηση που θέλει να αλυσοδέσει και να βάλει στο γύψο κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή», επισημαίνουν τέλος οι Ομοσπονδίες και καλούν τους συνταξιούχους, όλους τους εργαζόμενους, το λαό να αντισταθούν για να μην περάσουν αυτό και τα άλλα φασιστικού τύπου μέτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζουν το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση (2021-01-19 00:00:00.0)
Οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες δεν θα κλειστούν σε γυάλα! (2020-06-24 00:00:00.0)
Απαράδεκτο το σχέδιο Καμίνη για τις διαδηλώσεις (2012-04-12 00:00:00.0)
Απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ στις 18/10 (2011-10-14 00:00:00.0)
«Εμείς αφισοκολλούμε!» (2002-09-25 00:00:00.0)
Μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω (2001-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ