Τετάρτη 29 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα υπογεγραμμένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑ 3.008.901 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ; Ποιος είναι αυτός ο ένας στο τέλος που πήγε και υπέγραψε και δε βγήκε στρογγυλός ο αριθμός; Μήπως ο Καραμανλής; Αυτό που προέκυψε δε μοιάζει με αποτέλεσμα συλλογής υπογραφών, έτσι όπως είναι. Μάλλον σαν τηλέφωνο από την περιοχή Πλατείας Βάθης δείχνει.

Πάντως, αν αυτή ήταν η επίδειξη δύναμης της Εκκλησίας, δεν εντυπωσιαστήκαμε. Με δεδομένους τους μηχανισμούς που διαθέτουν και τις απεριόριστες οικονομικές τους δυνατότητες μάλλον λίγες μαζέψανε.

Αρκεί να σκεφθείτε ότι οι ψηφίσαντες στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν περισσότεροι από 7 εκατομμύρια πολίτες, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια ξεπέρασαν τα 6,7 εκατομμύρια.

Αν είμαστε τυχεροί, πάντως, θα τελειώσουμε μέσα στη βδομάδα με αυτή την ανόητη ιστορία, αφού τέλος πάντων γίνουν και οι συναντήσεις των ιεραρχών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής. Φοβόμαστε, όμως, δε θα έχουμε τύχη αυτή τη βδομάδα...

Βλέπετε, και τον Σημίτη τον βολεύει η κατάσταση, αφού πίσω από τις δηλώσεις και τις παραδηλώσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες για τα τρία εκατομμύρια υπογραφές θα προσπαθήσει να κουκουλώσει την αντίθεση των 10 εκατομμυρίων Ελλήνων, που διαφωνούν με το Ασφαλιστικό και τη λιτότητα. `Η, μήπως αμφιβάλλετε πως είναι τόσοι οι διαφωνούντες;

ΟΣΟ ΓΙΑ τον Δημήτρη Ρέππα, ας μαζευτεί λίγο με τις δηλώσεις του περί υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων που «δεν υπόκεινται στους νόμους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας»! Πρόσφατα είναι τα γεγονότα στη Γένοβα, πρόσφατος και ο «τρομονόμος». Για να μην αναφερθούμε και σε διάφορα άλλα...

Τα μόνα δικαιώματα μειοψηφιών που ξέρουν αυτοί να προστατεύουν είναι των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, τα οποία, ως γνωστόν, δεν είναι καθόλου «ανθρώπινα».

Ενίοτε (μην το ξεχάσουμε) προστατεύουν και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στη Βαλκανική, όπως όταν παρέδιδαν τα αεροδρόμια της χώρας στο ΝΑΤΟ για το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας ή τώρα στα Σκόπια που όλοι ξέρουμε τι γίνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ