Τετάρτη 29 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο κ. Ευαγγελάτος και το «ευαγγέλιο» της TV

Με ανακούφιση πληροφορηθήκαμε τη μετακίνηση του κυρίου Ευαγγελάτου (Νικόλαος) και της κυρίας Ευαγγελάτου (Τατιάνα) από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΕΜΡΟ έναντι μερικών (ευτελών) εκατοντάδων εκατομμυρίων. Η ανακούφιση άμα δε και η ικανοποίηση για τη «μετεγγραφή» ενισχύονται ένεκα του γεγονότος ότι από έναν ακόμα τηλεοπτικό σταθμό θα έχουμε την ευκαιρία να «ενημερωνόμασται», με την πληρότητα που ομολογουμένως εγγυώνται οι νέοι «παίκτες» του σταθμού, οι οποίοι αποτελούν και μετρ του είδους, οσάκις ομιλούμε περί της εν λόγω «ενημέρωσης». Ποιο είναι το είδος της «ενημέρωσης»;

***

Πάρτε βαθιά ανάσα και πάμε να περιδιαβούμε σε μερικά τηλεοπτικά δρώμενα του Αυγούστου, όπως αυτά μεταδόθηκαν, όχι σε κάποιες «πρωινές» και «ανάλαφρες» εκπομπές, αλλά από τα δελτία ειδήσεων (!) των... σοβαρών μας σταθμών, όπου και μεγαλουργούν οι «Ευαγγελάτοι».

α) «Είμαι υποχρεωμένος να σας ρωτήσω: Είστε αλκοολικός κύριε;» (ερώτηση τηλεπαρουσιαστή του ΑΛΦΑ προς πολύπαθο συνεντευξιαζόμενο). Αλήθεια από τι ήταν «υποχρεωμένος» ο κύριος «συνάδελφος»; Από την κοινή γνώμη ή από την κοινή χυδαιότητα του τηλεοπτικού «θεάματος»;

β) «Επιτρέψτε μου να σας κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση: Ο γιος σας ήταν του θανατά;»! (από τον ίδιο «δημοσιογράφο» προς τον πολύπαθο πολίτη, ο οποίος είχε προ ολίγου χάσει το παιδί του!).

γ) «Εχετε την καλοσύνη να σηκώσετε τη γάζα για να δούμε την τρίαινα που είναι καρφωμένη στο στομάχι σας;»! (ρεπόρτερ του ΑΝΤΕΝΝΑ προς τραυματία που εισέρχεται σε νοσοκομείο μετά από ατύχημα στη θάλασσα).

δ) «Το ΜΕGΑ εξασφάλισε το βίντεο κλιπ, με το νέο τραγούδι της συζύγου του ποδοσφαιριστή Μπέγκαμ. Δείτε το»! (χαμόγελο παρουσιαστή και τσουπ το βίντεο γιατί πώς θα βγει δελτίο ειδήσεων χωρίς κάτι από Βίσση, Γαρμπή ή έστω από κυρία Μπέγκαμ διάολε!)

ε) «Οι σταρ του Χόλιγουντ Τ. Ρόμπερτς, Ν. Κίντμαν και Μ. Ράιαν, είναι νέες, επιτυχημένες, αλλά δυστυχείς και άτυχες στον έρωτα» (δεκάλεπτο «ρεπορτάζ» σε ΜΕGΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΑΛΤΕΡ, ΑΛΦΑ κλπ. για τα ερωτικά της Κίντμαν που χώρισε τον Κρουζ, που πήγε με την Πηνελόπη Κρουζ, που τώρα είναι με τον Ράσελ Κρόου, που πριν ήταν με την εξώλης και προώλης Ρόμπερτς κ.ο.κ.).

στ) «Από τα σημαντικότερα της βραδιάς ότι ο κύριος Πάγκαλος ήπιε 6 σόδες»! (από «ρεπορτάζ» του ΑΛΦΑ για το τραπέζωμα του Πάγκαλου σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ).

ζ) «Με αίσθημα υπερηφάνειας οι Ελληνες είδαν χτες τους φαντάρους να αναχωρούν για τα Σκόπια» (από «ρεπορτάζ» κοπελίτσας του ΣΤΑΡ που προφανώς δεν ξέρει ότι τα Σκόπια είναι εκτός Ελλάδας και συνεπώς καμία υπερηφάνεια δε συνεπάγεται η παρουσία Ελλήνων φαντάρων υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ εκεί)

***

Αυτά μετέδιδαν όλα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια όλο τον Αύγουστο. Δίπλα σε αυτά προσθέστε τον άπειρο τηλεοπτικό χρόνο για το πότε πήγε ή θα πάει ο Σημίτης στη Σίφνο, τα επίσης άπειρα ρεπορτάζ για τα σταυροκοπήματα των κυβερνώντων και των προυχόντων της πολιτικής το Δεκαπενταύγουστο, τα δεκάδες τροχαία πάνω στα οποία «ζουμάριζαν» με κανιβαλική - πλην... ενημερωτική - διάθεση τα κανάλια μας, τις καθημερινές «ειδήσεις» για τους «παπαροκάδες» ή για πώς ερωτοτροπεί η ηθοποιός κυρία Τζολί με τον σύζυγό της και άλλα τέτοια, ων ουκ έστιν αριθμός.

«Κυρίες και κύριοι», όπως θα έλεγε και ο καλός μας τηλεπαρουσιαστής, για αυτού του είδους την «ενημέρωση» η αμοιβή είναι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, όπως απέδειξε η «μετεγγραφή» του κ.Ευαγγελάτου, φέτος, ή όπως απέδειξε το περσινό σκάνδαλο με τις αμοιβές των «τηλεστάρ». Θα πείτε ότι το συμπέρασμα που προκύπτει από το «ευαγγέλιο» των τηλεοπτικών μας πραγμάτων είναι ότι η βλακεία χρυσοπληρώνεται στην Ελλάδα. Λάθος. Το συμπέρασμα είναι ότι μερικοί χρυσοπληρώνονται και ότι αυτοί που τους πληρώνουν τους χρυσοπληρώνουν για να αποβλακώνουν την Ελλάδα.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ