Τετάρτη 29 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ την πλάτη

ΚΚΕ: Λέμε ΟΧΙ, τόσο στον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, όσο και στις αναχρονιστικές αντιλήψεις και τα σκοταδιστικά κηρύγματα

Το ΚΚΕ δε διαχωρίζει το λαό ανάλογα με τα θρησκευτικά του πιστεύω. Το ασφαλιστικό θα πλήξει το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, ο πόλεμος στη γειτονιά μας και οι κίνδυνοι, που εγκυμονεί για την ίδια τη χώρα μας, δε θα έχει μόνο θρησκευόμενα ή μόνο μη θρησκευόμενα θύματα. Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα, χρειάζεται να αγωνιστούν για τα προβλήματά τους, τις αιτίες που τα προκαλούν, ενωμένα. Αυτά τα μεστά και ουσιαστικά λόγια είναι η τοποθέτηση του ΚΚΕ στην επικίνδυνη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ιεραρχία της Εκκλησίας, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων και την ανακοίνωση εκ μέρους της δεύτερης του αριθμού των υπογραφών που συγκέντρωσε.

Το ΚΚΕ επιμένει στο σαφή διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στη δημόσια ζωή, στην παιδεία, στους διάφορους θεσμούς. Ο τρόπος που διεξάγεται η αντιπαράθεση και από τις δύο πλευρές, τόσο την Εκκλησία και τη ΝΔ, όσο και την κυβέρνηση και τους «εκσυγχρονιστές» διαφόρων αποχρώσεων, καλλιεργεί το έδαφος για την παραπέρα επέκταση αναχρονιστικών αντιλήψεων και του φανατισμού.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ