Παρασκευή 27 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΙΕΡΕΑΣ λογοκρίνει επικήδειο!!! Εντολή της προϊσταμένης του αρχής, ισχυρίστηκε ότι εκτελεί ο ιερέας του χωριού Πράσινου Ηλείας και απαγόρευσε να εκφωνηθεί επικήδειος, που περιείχε τις λέξεις "σύντροφος" και "κομμουνιστής"! (σελίδα 6).

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ συνεχίζονται οι αγωνιστικές, αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Επιτροπή κατά του πολέμου. Σήμερα Παρασκευή, στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα "Ο ρόλος των ΝΑΤΟικών στρατηγείων στη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ και οι επιπτώσεις από τη λειτουργία τους στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, στην κοινωνική και πολιτική ζωή της περιοχής και στο φυσικό περιβάλλον" (σελίδα 5).

ΑΥΞΗΜΕΝΑ κατά 56% εμφανίζονται τα ενοποιημένα κέρδη του ομίλου "Ελληνικά Πετρέλαια", το πρώτο εξάμηνο του 1999 που έφτασαν τα 26,1 δισ. δρχ. έναντι 16,7 δισ. δρχ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ένα μεγάλο μέρος από τα οποία, η κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων βάζει στις τσέπες των ιδιωτών, που επωφελούνται από τις μετοχές της εταιρίας (σελίδα 10).ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ και οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, για χορήγηση κονδυλίων για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων, φαίνεται να απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα. Η πλειοψηφία των σχολείων της χώρας - λίγες μέρες πριν ανοίξουν - έχουν μετατραπεί σε εστίες παγίδες για τον ανυποψίαστο μαθητή (σελίδες 12 - 13).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ