Κυριακή 29 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Να φύγει το στρατηγείο των ΝΑΤΟικών φονιάδων

Η Επιτροπή κατά του Πολέμου,που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας και στην οποία συμμετέχουν δευτεροβάθμιες οργανώσεις - Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδία ΕΒΕ - επιστημονικοί σύλλογοι, εργατικά συνδικάτα και πολλοί άλλοι μαζικοί φορείς της Λάρισας, καλεί όλους τους φορείς και το λαό της Θεσσαλίας να πάρει μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο, την ερχόμενη Τρίτη, 31 Αυγούστου, στον Τύρναβο,για ν' απαιτήσει να φύγει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ από την περιοχή και γενικότερα από τη χώρα μας. Καλεί κάθε Θεσσαλό πατριώτη, σε όποιο κοινωνικό και πολιτικό χώρο κι αν ανήκει, να πάρει τη σωστή θέση απέναντι στο ΝΑΤΟ και στη λειτουργία των στρατηγείων του, να συμμετάσχει δυναμικά στο συλλαλητήριο, στηρίζοντας ενεργά το αντιΝΑΤΟικό, αντιπολεμικό μέτωπο του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα, να καταδικάσει την πολιτική υποταγής στον ιμπεριαλισμό και συνενοχής με το ΝΑΤΟ, που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση, η οποία φέρει ιστορικές ευθύνες για την παράδοση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας στους "συμμάχους και εταίρους".

Η εκδήλωση της προσεχούς Τρίτης - συνέχεια και κορύφωση των αγωνιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη βδομάδα που πέρασε στη Λάρισα - θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., με συγκέντρωση στην πλατεία του Τυρνάβου και στη συνέχεια θ' ακολουθήσει πορεία που θα φτάσει στο στρατόπεδο "Σχοινά", όπου θα λειτουργήσει το χερσαίο ΝΑΤΟικό στρατηγείο.Εκεί οι διαδηλωτές θα δηλώσουν την αντίθεσή τους στα στρατηγεία και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την πάλη για την εκδίωξή τους από τη χώρα μας.

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης, η Επιτροπή κατά του Πολέμου είχε συναντήσεις με τον νομάρχη Λάρισας και δημάρχους του νομού, καθώς και με εκπροσώπους πολλών μαζικών φορέων της περιοχής. Ολοι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των φορέων - πλην του νομάρχη Γ. Φλώρου,που κατηγόρησε μεν το ΝΑΤΟ, αλλά... υποστήριξε τη φιλοΝΑΤΟική πολιτική της κυβέρνησης και αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο - δήλωσαν τη συμπαράσταση και συμπαράταξή τους στον αγώνα για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ελλάδας. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ναυλώνει λεωφορείο για τη μεταφορά των εργαζομένων στο χώρο του συλλαλητηρίου, η αναχώρηση του οποίου από το Εργατικό Κέντρο για την πλατεία του Τυρνάβου θα γίνει στις 6 μ.μ. της Τρίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ