Κυριακή 29 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Ο λαός να δυσκολέψει και να χαλάσει τα αντιλαϊκά σενάρια

Δήλωση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με το θέμα της προεδρολογίας

Σχετικά με το θέμα της επικαιρότητας, την εκλογή, δηλαδή, του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Γόντικας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε στον "Ριζοσπάστη":

"Το κλίμα της προεδρολογίας, που καλλιεργείται και κατευθύνεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετεί σαφείς πολιτικούς και κομματικούς στόχους της. Απ' τη μια η κυβέρνηση επιδιώκει ν' αποσπάσει την προσοχή του λαού από την αντιλαϊκή πολιτική της, που είναι το βασικό πρόβλημα, και ν' αναγάγει σε υπ' αριθμόν ένα ζήτημα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να περάσει στο λαό την αντίληψη του ψευτοδιλήμματος ότι οι εκλογές απειλούν τη λεγόμενη πολιτική σταθερότητα και το δήθεν εθνικό στόχο της ΟΝΕ. Απ' την άλλη μεριά πάει να χρεώσει τα άλλα κόμματα με την ευθύνη της τυχόν πρόωρης διεξαγωγής των εκλογών, ώστε να καρπωθεί ψήφους. Αποδείχνεται, λοιπόν, και πάλι ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση απάτης και ψεύτικων διλημμάτων.

Είναι, όμως, πολύ γελασμένη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αν πιστεύει ότι μπορεί να εκβιάζει το λαό ατιμώρητα.

Θέλουμε να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη που υπάρχει να πολεμήσει ο λαός αυτού του είδους τη σταθερότητα που ευνοεί μόνο την οικονομική ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό. Η σταθερότητα της πορείας προς την ΟΝΕ αντιπροσωπεύει την αστάθεια και ανασφάλεια για τους εργαζόμενους.

Το πραγματικό πρόβλημα για το λαό είναι να προωθηθεί γρήγορα η λαϊκή ενότητα και πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των πολιτικοοικονομικών βάθρων της. Και στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ και να κατεβάσει στο κατώτερο δυνατό όριο το δικομματισμό κάθε παραλλαγής. Να είναι έτοιμος να δυσκολέψει και να χαλάσει κάθε είδους αντιλαϊκά σενάρια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ