Κυριακή 29 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
"Υποσκάπτει τον υπέρτατο θεσμό η προεδρολογία"

Η θέση που παίρνει το ΔΗΚΚΙ σχετικά με το θέμα της προεδρολογίας, συμβαδίζει με τη συνολική λογική, που διακατέχει το κόμμα αυτό σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού συστήματος. Από ό,τι συνάγεται από τις μέχρι στιγμής δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, Δ. Τσοβόλα,αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι ότι "η πρόωρη συζήτηση για το θέμα υποσκάπτει τον υπέρτατο θεσμό".

Σταχυολογώντας ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ υποστηρίζει:

"Στο ΔΗΚΚΙ δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος στην προεδρολογία των τελευταίων μηνών, καθώς, όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη, υποσκάπτει τα θεμέλια του θεσμού" και καταγγέλλει την ηγεσία του "Νέου ΠΑΣΟΚ", όπως το αποκαλεί, ότι"στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων έχει ανακινήσει, εδώ και μήνες, το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας". Συνεχίζοντας σημειώνει ότι "με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στα ισχυρά οικονομικά συγκροτήματα και στον ξένο παράγοντα, να συνεχίσουν να ελέγχουν την πολιτική και οικονομική κατάσταση στον τόπο. Να παίζουν με το θεσμό, πιστεύοντας ότι έτσι μπορούν να φορτώσουν το πολιτικό κόστος σε κόμματα, τα οποία έχουν αποδείξει, όπως το ΔΗΚΚΙ, ότι προστατεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά και το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως προσώπων".

Παράλληλα, το ΔΗΚΚΙ επισημαίνει τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού από τα μεγάλα οικονομικά και εθνικά προβλήματα, που επιδιώκει η κυβέρνηση με την προεδρολογία και αρκείται να δηλώνει ότι θα τοποθετηθεί μόνο όταν το θέμα τεθεί στη Βουλή, χωρίς να αποκλείει τίποτε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ