Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Απλώνουμε το χέρι σ' όλους τους εργαζόμενους

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Γ. Μαυρίκος,ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία λέγοντας: "Στην πιο όμορφη πόλη της χώρας οι κυβερνήσεις του τόπου έχουν διαλέξει για να μας λένε τα πιο άσχημα ψέματα". Και συνέχισε τονίζοντας: "Πρέπει όλοι οι μισθωτοί να σκεφτούν και να προβληματιστούν γιατί ετούτη την περίοδο, διάλεξε η κυβέρνηση και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, να μας βομβαρδίσουν, με δήθεν παροχές στη φορολογία, στις τιμές των αυτοκινήτων κλπ.". Ο Γ. Μαυρίκος μέσα από την ομιλία του αναρωτήθηκε: "Αλλαξε αυτή η κυβέρνηση ξαφνικά μυαλά; Επαψε να είναι μια σκληρή, μια βαθιά ταξική κυβέρνηση; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Είναι θέμα εκλογών. Θέλουν να το παίξουν και λίγο βλαχοδήμαρχοι εξ ου και τα σαράντα ΘΑ του πρωθυπουργού την Παρασκευή το βράδυ".

"Ο ελληνικός λαός, όμως, πρέπει να ξέρει, υπογράμμισε ο Γ. Μαυρίκος, ότι όλα αυτά γίνονται κυρίως και πρωταρχικά για την κάλυψη των κριτηρίων της ΟΝΕ. Αποτελούν οικονομικές αναδιαρθρώσεις του φορολογικού συστήματος που έχουν ζητήσει οι Ελληνες βιομήχανοι αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί του κεφαλαίου όπως είναι ο ΟΟΣΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η ίδια η ΕΕ. Είναι μια προσπάθεια, τόνισε, που επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις, την ενίσχυση της μονόπλευρης λιτότητας, τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους".

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Γ. Μαυρίκος έκανε δριμύτατη επίθεση στις κορυφές του συνδικαλιστικού κινήματος τονίζοντας: "μπροστά σ' αυτήν την άσχημη κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα, θα περίμενε κανείς οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, να ξεσηκώσουν θύελλα διαμαρτυριών και να υπερασπίσουν τα εργατικά δικαιώματα. Αυτοί χειροκροτούν την κυβέρνηση σαν τελευταίοι κυβερνητικοί κλακαδόροι, και συμμετέχουν σε δεξιώσεις με τους υπουργούς και τα στελέχη του ΣΕΒ". Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συγχαίρει την κυβέρνηση, επισήμανε, "το ΠΑΜΕ απλώνει το χέρι σε όλους τους εργαζόμενους. Φωνάζει ότι δε μας εμποδίζουν οι διαφορετικές ιδεολογικές, πολιτικές και παραταξιακές οπτικές να συστρατευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τους κοινούς στόχους απέναντι στους κοινούς αντιπάλους". Και κατέληξε ο Γ. Μαυρίκος: "Εμπρός λοιπόν από τη Θεσσαλονίκη των αγώνων, τη Θεσσαλονίκη της Φεντερασιόν, τη Θεσσαλονίκη του Μάη του '36, τη Θεσσαλονίκη των μεγάλων αντιπολεμικών διαδηλώσεων του 1999, να ξεκινήσουν οι νέοι αγώνες με το ΠΑΜΕ, αποφασιστική, αποτελεσματική και ρωμαλέα ελπίδα για το συνδικαλιστικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ