Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ψεύτικη και αντιλαϊκή η "σταθερότητά" τους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, στη ΔΕΘ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του Κ. Σημίτη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, επισημαίνει τα παρακάτω:

"Με την ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέβηκε ένα ακόμα σκαλοπάτι στην προσπάθειά του να εκβιάσει ωμά και απροκάλυπτα το λαό. Κινδυνολόγησε ασύστολα: Πρόβαλε το ψευτοδίλημμα "ή ακολουθείτε τις επιλογές της κυβέρνησης ή διαταράσσεται η πορεία προς την ΟΝΕ, άρα και η πολιτική σταθερότητα"!

Η σταθερότητα, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, είναι εκείνη που προσφέρει απλόχερα κέρδη στην πλουτοκρατία και βάσανα στους εργαζόμενους.

Είναι εκείνη που αυξάνει την ανεργία, τη φτώχεια, τη λιτότητα, την εκμετάλλευση, το ξερίζωμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων. Είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή του γειτονικού λαού της Γιουγκοσλαβίας και στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για τη μετατροπή των Βαλκανίων σε περιοχή μικρών αδύναμων προτεκτοράτων με αλλαγή συνόρων. Αυτή είναι και η ανάπτυξη, για την οποία τόσο λόγο έκανε ο πρωθυπουργός.

Οι ιστορικές αναφορές του Κ. Σημίτη στους "διχασμούς" έχουν ένα σαφή σύγχρονο στόχο: Να αναγορευτεί η πάλη των εργαζομένων στον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο (!) για την ομαλή εξέλιξη του τόπου. Να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, να αναχαιτιστεί κάθε αντίδραση και διεκδικητική δράση!

Ο λαός μας, που έχει συσσωρεύσει αρκετή πείρα, μπορεί ν' αποκρούσει τους εκβιασμούς και κυρίως μπορεί και πρέπει να διαμορφώνει καθημερινά τις προϋποθέσεις που θα παρεμποδίσουν αυτή την ψεύτικη και αντιλαϊκή "σταθερότητα" και τελικά θα την ανατρέψουν. Αυτή είναι η απάντηση που χρειάζεται να δοθεί στην κυβερνητική ιδεολογική τρομοκρατία, στα ψευτοδιλήμματα και στην προσπάθεια εξαπάτησής του. Με τον αγώνα και με την ψήφο. Κι όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο καλύτερα για το λαό.

Θυμηδία προκαλεί η αναφορά του πρωθυπουργού στα περί "ανεξάρτητης Ελλάδας", που "δε δέχεται πιέσεις"! Και μόνο το γεγονός ότι τα σύνορα της χώρας υπονομεύονται και δε διασφαλίζονται από ΝΑΤΟ - ΕΕ, είναι αρκετό για ν' αποδείξει το ευτράπελο των πρωθυπουργικών ισχυρισμών.

Το πραγματικό συμφέρον για την εργατική τάξη και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου είναι να γυρίσουν την πλάτη στο δικομματισμό κάθε παραλλαγής. Και να δυναμώσουν τον άλλο πόλο, του Μετώπου των δυνάμεων που αντιμάχονται τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό, που θ' ανοίξει το δρόμο για μια λαϊκή διακυβέρνηση της χώρας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οραμά του» να μας κάνει... παράρτημα της ΕΕ! (2001-07-12 00:00:00.0)
Ερχεται το «δεύτερο κύμα» του ...λογαριασμού της ΟΝΕ (2000-06-21 00:00:00.0)
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ (1999-08-26 00:00:00.0)
Με μάσκα υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων! (1999-06-11 00:00:00.0)
"Δε μας πτοεί ο λαός που αντιδρά"! (1998-11-27 00:00:00.0)
Θεσμός σταθερότητας το ΝΑΤΟ! (1998-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ