Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Γράφεις σχολικά βιβλία;»

Οπως όλοι γνωρίζουν, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, πιστές στα δόγματα της ΕΕ, ανέθεσαν σε εκδοτικούς οίκους - μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις - την προεκτύπωση των σχολικών βιβλίων. Κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις «έστησαν» και «δικές τους» συγγραφικές ομάδες ή προσέγγισαν τις συγγραφικές ομάδες που τα βιβλία τους επιλέχτηκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, προκειμένου να φτιάξουν για λογαριασμό των εκδοτικών οίκων τα αντίστοιχα «βοηθήματα» των βιβλίων, τα γνωστά λυσάρια. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει και, προπάντων, κερδίζει...

Σημειώνουμε όλα τα παραπάνω, γιατί -εκτός των άλλων- πρόσφατα διαβάσαμε την παρακάτω αγγελία: «Η .....(αναφέρεται η επωνυμία της εκδοτικής επιχείρησης) ζητά ιστορικό για τη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων ιστορίας δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν βιογραφικό στη διεύθυνση..., κλπ κλπ».

Προφανώς, κάπως έτσι, επιλέγουν και προσλαμβάνουν τους συγγραφείς των εκπαιδευτικών βιβλίων και των «βοηθημάτων». Μέσω «μικρών αγγελιών». Και μετά, οι κυβερνώντες και διάφοροι άλλοι επικρίνουν τους ξεσηκωμένους μαθητές και κόπτονται για την ανάγκη λειτουργίας των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ