Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι αυξήσεις στους βουλευτές

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου

Να μην ακολουθήσουν οι αποδοχές των βουλευτών τις αυξήσεις των δικαστών, ζητά το ΚΚΕ με δήλωση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Αντ. Σκυλλάκου. Οπως είναι γνωστό, με απόφαση του «μισθοδικείου» δίνονται μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών οι οποίες συμπαρασύρουν και τις αποδοχές των βουλευτών. Στη δήλωσή του ο Αντ. Σκυλλάκος αναφέρει:

«Μετά την εξέλιξη με τις αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστών, η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει ότι "συμπαρασύρονται" προς τα πάνω και οι αποζημιώσεις των βουλευτών. Αν χρειαστεί πρέπει με απόφασή της να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αυτό ανταποκρίνεται στο "κοινό περί δικαίου" αίσθημα όταν η πλειοψηφία του λαού βιώνει μια μακρόχρονη λιτότητα».

Στο μεταξύ, ανοιχτό άφησε χτες το ενδεχόμενο κατάργησης του Μισθοδικείο ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας. Σε δηλώσεις του ο Α. Παπαληγούρας, μετά τη συνάντηση με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, παρέπεμψε το θέμα στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «η συνταγματική αναθεώρηση είναι αυτή που θα δώσει λύση στο ζήτημα», προαναγγέλλοντας νέα πρωτοβουλία. Ωστόσο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Μισθοδικείο καθιερώθηκε μετά την τελευταία αναθεώρηση με τη συναίνεση των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με το αιτιολογικό ότι ή σύνθεση των δικαστηρίων που κρίνει τα μισθολογικά θέματα των δικαστών να μην αποτελείται μόνο από δικαστές αλλά να υπάρχουν δικηγόροι και πανεπιστημιακοί νομικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ