Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το αιμοσταγές πρόσωπο του ιμπεριαλισμού

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της επιθεώρησης «The Lancet» για το έγκλημα που συντελείται στο Ιράκ από την εισβολή των Αμερικανών και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Η επιθεώρηση, επικαλούμενη πόρισμα Αμερικανών ειδικών στον τομέα της Υγείας και του Πανεπιστημίου της Βαγδάτης, αναφέρει ότι το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα ανέρχεται σε 13,3 άτομα ανά 1.000 κατοίκους, έναντι 5,5 πριν την ιμπεριαλιστική εισβολή.

Η εντυπωσιακή αυτή αύξηση των νεκρών αποδίδεται από τους ίδιους τους μελετητές στους 650.000 αμάχους που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ από το Μάρτη του 2003. Οπως επισημαίνεται, οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις ευθύνονται για το 31% από αυτούς τους θανάτους, ενώ για τους υπόλοιπους τα βίαια καθημερινά γεγονότα που προκαλεί η κατοχή της χώρας από τις δυνάμεις αυτές. Πρόκειται - σημειώνουν οι μελετητές - για μια από τις αιματηρότερες πολεμικές τραγωδίες του 20ού και 21ου αιώνα, ενώ προσθέτουν ότι μόνο στο Νταρφούρ, σε διάστημα 31 μηνών, έχουν πεθάνει κάπου 200.000 άτομα!

Εκείνο που δε λένε οι μελετητές είναι πόσο αυξήθηκαν και τα κέρδη των πετρελαϊκών και άλλων πολυεθνικών που προκάλεσαν αυτόν τον βρώμικο πόλεμο. Ομως, όλοι ξέρουμε, πλέον, ότι τα κέρδη αυτά στάζουν τόνους από άδικο αίμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ