Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Καθοριστικό βήμα η σύσταση ταξικού συνδικάτου

Στις 30 Νοέμβρη, στην Αίθουσα Λογιστών, στις 6.30 το απόγευμα, η πρώτη Γενική Συνέλευση

Ενα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση οργάνωσης του αγώνα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και συντονισμού της δράσης των χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, αποτελεί η πρόσφατη ίδρυση κλαδικού συνδικάτου στην περιοχή της Αττικής. Οπως σημειώνει στη Διακήρυξή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), στόχο έχει «να γίνει το αποκούμπι όλων των εργαζομένων του κλάδου». Η πρώτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ θα γίνει στις 30 Νοέμβρη, στην Αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), στις 6.30 το απόγευμα.

«Είναι μια πρωτοβουλία συναδέλφων - σημειώνεται στη Διακήρυξη - που δεν άντεξαν να βλέπουν την ύπαρξη συνδικαλιστικής δράσης, τον συμβιβασμό και το ξεπούλημα των αγώνων, συνολικά της εργατικής τάξης, από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και σε πολλά εργοδοτικά σωματεία που υπάρχουν στον κλάδο μας, ούτε τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε καθημερινά».

Οι εργαζόμενοι σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής «έχουμε να αντιμετωπίσουμε σωρεία κοινών προβλημάτων» αποτέλεσμα των αντεργατικών εξελίξεων των τελευταίων χρόνων στον κλάδο που στόχο έχουν την αύξηση της κερδοφορίας της εργοδοσίας. «Ενώ η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους εργασίας μας, δίνει και παίρνει». Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους «στα πλαίσια της σημερινής πολιτικής της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μια τεράστια αντεργατική επίθεση, που σκοπό έχει την κατάργηση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε το περιθώριο να δίνουμε τη δυνατότητα στις συμβιβασμένες ηγεσίες να ξεπουλούν τους αγώνες μας. Πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη και να εντείνουμε τον αγώνα μας». Σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι καλούνται να στηρίξουν μαζικά τη συγκρότηση του ΣΕΤΗΠ και να συμμετέχουν «καθημερινά στην μάχη για αξιοπρέπεια, ταξικά και ενιαία, στις γραμμές του ΠΑΜΕ» για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα «και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Ανεξάρτητα από τις ειδικότητές μας ή το μορφωτικό μας επίπεδο, αν παλέψουμε ταξικά και ενιαία, μπορούμε να κερδίσουμε τον πλούτο που καθημερινά παράγουμε στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής». Σαν πρωτεύον στόχος μπαίνει η δράση όλων μας μέσα από το συνδικάτο και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας σε όλο τον κλάδο με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητικοί ισχυρισμοί από την εργοδοσία για να βάλει εμπόδια στη ΣΣΕ (2024-03-01 00:00:00.0)
Στα γραφεία του ΣΕΒ με το αίτημα για υπογραφή ΣΣΕ (2022-09-21 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας (2020-06-30 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η σύσκεψη για την οργάνωση του κλάδου (2012-06-23 00:00:00.0)
Εξόρμηση στην «E-value» (2011-09-03 00:00:00.0)
Αύριο ξεκινούν οι εκλογές (2011-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ